Byggerier i Blovstrød

AOB har anskueliggjort 8 byggerier, som er i fuld gang eller planlagt opført inden for de næste par år her i Blovstrød  

BYGGERIER  Der er flere af vores læsere, som har opfordret AOB til at give en samlet oversigt over alle de byggerier, der er planlagt eller er i gang her i Blovstrød. Ikke alle har kunnet følge med i de mange lokalplaner og byggerier i vor by, og vi har derfor nedenfor anskueliggjort 8 byggerier, som er i fuld gang eller planlagt opført inden for de næste par år. Der er i alt tale om 440 boliger.

Redaktionen har på ovenstående kort markeret de 8 områder i Blovstrød, hvor man planlægger eller er i gang med at opføre nye boliger. Der er i alt tale om 440 boliger, hvoraf allerede nogle er solgt. Grafik: AOB

Redaktionen har på ovenstående kort markeret de 8 områder i Blovstrød, hvor man planlægger eller er i gang med at opføre nye boliger. Der er i alt tale om 440 boliger, hvoraf allerede nogle er solgt. Grafik: AOB

1. Skovvejen
Der er i alt planlagt opført 22 boliger på udstykningen nord for fritidshusudstillingen, hvor ca. halvdelen nu er opført, og mange af husene er i dag solgt og beboet. Det er firmaerne Frydkjærhuse (12 huse) og Trelleborghuse (10 huse), som står for byggerierne. 

2. Drabæk Huse
Der er planlagt opført 78 rækkehuse og det er Bonava (tidligere NCC-bolig) som står for salget og opførelsen. Byggemodningen er i fuld gang, og det lokale vejnet er anlagt. Der piloteres i øjeblikket for nogle af de rækkehuse, som ligger længst mod syd. Pt. er der solgt/reserveret 19 huse, og indflytningen af de første huse er planlagt til december i år. Det er Svendborg Architects, som er arkitekter på byggeriet.
LÆS MERE HER: Salget er startet på Drabæk Huse

3. Teglskoven
Tæt på XL-Byg skal der opføres ca. 118 almene boliger og ca. 45 ejerboliger. Det er en boligmasse, der er sammensat af både mindre boliger, fra 45 m2 til større boliger på op til 110 m2. Kommunen udbød en del af arealet til almene boligformål i konkurrence, og Lejerbo vandt konkurrencen sammen med White arkitekter som totalrådgiver.
LÆS MERE HER: Lokalplanforslag for Teglskoven

4. Frugtlunden
Bebyggelsen ligger på den ene halvdel af den tidligere kirkejord, som sidste år blev solgt til Land Development. Området giver i lokalplanforslaget mulighed for 79 rækkehuse i 1- og 2-plan. Det er HusCompagniet, der står for opførelsen/salget, og hvor salget snart starter.
LÆS MERE HER: Lokalplanforslag for præstejorden

5. Grønningen
Bebyggelsen ligger på den anden halvdel af den tidligere kirkejord, som sidste år også blev solgt til Land Development. Lokalplanen giver mulighed for 45 villagrunde, og det er HusCompagniet, som står for opførelsen og salget. Der opføres fire forskelige demo-huse på udstykningen, og salget er startet, og de første huse er solgt.
LÆS MERE HER: Lokalplanforslag for præstejorden

6. Blovstrødcentret
Bygherren 'Kongeegen A/S' har fået tilladelse til at ombygge Blovstrødcentret til boligformål og indrette i alt 31 boliger. Det er Holsøe Arkitekter ApS, som er arkitekter på byggeriet, som nu er under ombygning.
LÆS MERE HER: Blovstrødcentret bliver til 28 boliger

7. Kongevejen 29
Bebyggelsen - som ligger bag kroen - består af tre rækkehusblokke indeholdende i alt 18 boliger. Bygherren er JS Sten & Stål A/S, og arkitekterne på byggeriet er Frits Hansens Tegnestue. Hele byggeriet - inklusive haveanlæg - forventes færdiggjort i sommeren 2019. Salget vil først ske, når byggeriet er færdigt, oplyser bygherren.
LÆS MERE HER: Gravemaskinerne er gået i gang 

8. Parkvej 27
Oprindeligt var det planen, at der skulle opføre to villaer i to etager med adgang fra Elmevej på den tidligere spejdergrund. På grund af en hel del protester er lokalplanen nu blevet ændret således, at der i stedet kan opføres et rækkehus med fire boliger og med adgang fra Parkvej. 
LÆS MERE HER: Fire boliger