Lokalplanforslaget for bebyggelsen på præstejorden er nu godkendt af byrådet

HusCompagniet kommer til at sælge, bygge og overdrage alle husene

Til venstre:   Søren Due Hansen, som siger: "Byggefelt B.4, 'Grønningen', satser vi på, bliver Danmarks mest attraktive villaudstykning", og til højre:   Jonas Berthelsen  , der oplyser: "Vores vision af B.3-bebyggelsen, 'Frugtlunden', er at skabe   klassiske   og gennemlyste senior- og familieegnede boliger, der adskiller sig fra de boliger, der allerede sælges på B.1.

Til venstre: Søren Due Hansen, som siger: "Byggefelt B.4, 'Grønningen', satser vi på, bliver Danmarks mest attraktive villaudstykning", og til højre: Jonas Berthelsen, der oplyser: "Vores vision af B.3-bebyggelsen, 'Frugtlunden', er at skabe klassiske og gennemlyste senior- og familieegnede boliger, der adskiller sig fra de boliger, der allerede sælges på B.1.

LOKALPLANFORSLAG  Allerød Kommunes byråd godkendte medio december måned lokalplanforslaget 1-140 for Land Developments projekt, som dækker over de to byggeafsnit B.3 og B.4 - benævnt "Frugtlunden" og "Grønningen", og som ligger syd-øst for Østre Teglværksvej. 

79 rækkehuse og 45 villagrunde
Lokalplanen er nu sendt i offentlig høring i 8 uger, hvorefter den igen skal politisk behandles. Partnerne Jonas Berthelsen og Søren Due Hansen fra Land Development har forventning og forhåbning til, at lokalplanen bliver endeligt vedtaget af Allerød Byråd den 30. marts i år. Lokalplanen giver mulighed for 79 rækkehuse i 1- og 2-plan og samt 45 villagrunde. Bebyggelsesplanen fremgår af ovenstående foto.

Villagrundene (Grønningen) bliver meget fleksible, så beboerne får store frihedsgrader til selv at vælge hvilken slags hus man ønsker. 

Rækkehusene (Frugtlunden) bliver bygget i gedigne vedligeholdelsesfrie materialer med  facader i mursten og bliver alle gennemlyste af dagslys. Boligstørrelserne bliver fra 108 – 135 m2 i 1-plan samt 125 – 145 m2 i 2-plan. Boligerne bliver udført med sadeltag og alle med en privat carport, og man har lagt stor vægt på at integrere boligerne i områdets naturlige og varierede terræn med henblik på opnåelse af udsigt til de grønne områder. 

HusCompagniet bygger husene
Partnerne Jonas Berthelsen og Søren Due Hansen fra Land Development siger til AOB: "Vi er glade for at kunne oplyse, at vi har indgået et samarbejde med Danmarks største husbygger HusCompagniet om at bygge husene på området. I vores beslutning om at vælge HusCompagniet som samarbejdspartner til byggeriet har vi bl.a. vægtet, at HusCompagniet har markedets bedste kundetilfredshed og er kåret til 'Årets Husbygger' de seneste 4 år i træk." 

Udstillingsby
HusCompagniet kommer til at sælge, bygge og overdrage alle husene - både bebyggelsen på Frugtlunden og Grønningen. HusCompagniet vil også opføre en udstillingsby med 4 forskellige boligtyper i villaudstykningen og være kontakt i forbindelse med salget af villagrundene. Selve infrastrukturen - byggemodningen - står Land Development for.

HusCompagniets afdelingsdirektør, Søren Ravn, flankeret af Jonas Berthelsen og Søren Due Hansen fra Land Development   foran et af HusCompagniets huse i Hillerød. Foto: AOB

HusCompagniets afdelingsdirektør, Søren Ravn, flankeret af Jonas Berthelsen og Søren Due Hansen fra Land Development foran et af HusCompagniets huse i Hillerød. Foto: AOB

AOB har besøgt HusCompagniets udstillingsby på Munkebuen i Hillerød, og der fortæller afdelingsdirektør Søren Ravn, at der allerede nu har været en del henvendelser fra interesserede købere, og som nu er skrevet op på en venteliste. Det er ikke sikkert, at det bliver de tilsvarende hustyper der ligger i Hillerød, som vil blive opført i Blovstrød, men på firmaets salgskontor i Hillerød vil man kunne se de individuelle hustyper på brochuremateriale. 

Tre af de huse, som HusCompagniet har opført i udstillingsbyen i Hillerød. Foto: AOB

Tre af de huse, som HusCompagniet har opført i udstillingsbyen i Hillerød. Foto: AOB

Torsdag, den 19. januar afholdes der borgermøde på Blovstrød Skole, hvor Land Development og HusCompagniet i fællesskab vil fortælle om deres projektplaner her i Blovstrød.

Salget starter allerede til marts
Man forventer at kunne starte salget af villagrundene allerede til marts i år. Det er ambitionen, at byggemodningen påbegyndes i maj, og at byggeriet af boligerne kan igangsættes til september 2017.