Hærens nye byggeri i Høvelte er nået langt

På Høvelte Kaserne opføres pt. tre nye store bygningsanlæg, som nu fremstår i fuld højde.

Alle tre bygninger står nu i fuld højde, så man kan fornemme omfanget af den samlede bebyggelse. I baggrunden ses dele af de eksisterende kasernebygninger. Foto: Flemming Nyberg /AOB

NYBYGGERI Som AOB tidligere har omtalt, opfører Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for tiden tre nye bygningsblokke på Høvelte Kasernes arealer LÆS HER.

I februar 2023 skrev vi om opstarten, hvor flere store gravemaskiner dengang var igang med at terrænregulere for de nye bygninger. Siden er der sket rigtig meget, og i dag står alle bygninger i færdig højde med delvis lukkede facader. Og det forlyder, at byggeriet har fulgt tidsplanen og kun i et mindre omfang har påvirket de lokale beboere i Høvelte landsby. I øvrigt kan den store bebyggelse ikke observeres fra Høveltevej.

De tre bygningsblokke består af to garagebygninger, hvoraf den ene er med mandskabsfaciliteter og et nyt moderne værksted. Bygningerne udgør i alt ca. 7.400 m2, og derudover etableres nye belægninger, regnvandsbassin og et perimeterhegn, som er det ydre hegn omkring selve kasernen.

De tre bygninger er placeret syd-vest for den eksisterende bebyggelse og får betegnelsen 307, 308 og 309. Grafik og tekst: Flemming Nyberg/AOB

Standard-koncept
Byggeriet opføres for at forbedre faciliteterne til garagering og sikre forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne på kasernen. Bygningerne opføres efter et standard-koncept, som opføres på mange af Hærens garnisoner i hele landet.

Projektet forventes afsluttet i december måned i år.

Fælles for de tre bygninger er, at de opføres ens med samme materialeholdning. Indgange vil blive markeret med en signalgul farve. Illustration: Rørbæk og Møller Arkitekter.

FAKTA
Fælles for de tre byggerier er, at de opføres ens med samme materialeholdning bl.a. med indfarvede sorte sandwichelementer i beton. Dele opføres i rå aluminiumsfarve. Garageporte, døre mellem garageporte og vinduespartier, der beklædes med aluminiumsplader, vil ligeledes fremstå i aluminiumsfarve. Vinduer og døre i sandwichelementer vil være mørkegrå, og indgange vil blive markeret med en signalgul farve.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET