Præsentation af Blovstrød Kirkes nye folder

Kirken har netop udgivet en ny historisk folder, som blev præsenteret i går.

Historiker Emma Daa - suppleret med sognepræst Kristine Krarup Ravn - fortalte om Blovstrød Kirkes nye historiske folder. Foto: Flemming Nyberg/AOB

PRÆSENTATION I søndags var der præsentations-reception for Blovstrødborgerne, hvor historiker Emma Daa - suppleret med sognepræst Kristine Krarup Ravn - fortalte om Blovstrød Kirkes nye historiske folder, der netop er udgivet, og som formidler kirkens næsten tusind år lange historie.

I den nye flotte folder kan man bl.a. følge Blovstrød Kirkes lange udvikling. Man kan læse om historierne bag de forskellige enheder i kirkerummet gennem tiden og frem til det nyrestaurerede kirkerum med bl.a. det helt nye kirkeorgel.

Der er i folderen en beskrivelse af prominente præster fra sognet - om flygningegrave på kirkegården fra maj 1945 - om ændringen af Blovstrød Sogn - og rigtig mange andre interessante emner.

Folderen er revideret af Emma Daa i samarbejde med Blovstrød Kirkes præster i 2024 på baggrund af Jørgen Jessens tidligere kirkefolder.

Børnefolder
Der blev endvidere orienteret om en ny folder om kirken til børn. Et indskolingsforløb, hvor børnene gennem et lykkehjul kommer ud på en detaljejagt i kirken. Mellemtrin og udskoling kan deltage i en escape-room-ramme, hvor eleverne skal løse en masse opgaver for at åbne en kiste, der gemmer på menighedens formuer, som den glubske præst Joachim Junge har gemt. Jo, der sker meget omkring Blovstrød Kirke.

Der er kommet 10 lydfortællinger, som er sat op som QR-koder rundt om i kirken og på kirkegården. Foto: Flemming Nyberg/AOB

QR-koder om kirken
Man fortalte endvidere om QR-koder, der nu er opsat rundt om på kirkegården og i kirken, så man kan høre mere om kirken med et enkelt tryk på kameraet på sin mobiltelefon - ja, man kan allerede nu gå rundt og prøve at scanne QR-koden med sin telefon.

Rundvisning
Efterfølgende var der en informativ rundvisning af guiden Lejla Andersen, som detaljeret beskrev om selve Blovstrød Kirke og kirkegården.

Der var en informativ rundvisning af guiden Lejla Andersen, som detaljeret beskrev om selve Blovstrød Kirke og kirkegården. Foto: Flemming Nyberg/AOB

Her fortalte Lejla Andersen bl.a. at kirken (skibet og koret) oprindeligt var opført i 1100-tallet og bygget i kampesten i romansk stil. Men dengang var kirken ikke så høj og havde fladt tag. Først senere kom der rejsning på bygningen og tårnet og våbenhuset blev tilføjet i henholdsvis 1500 og i 1550, og disse blev opført i munkesten, hvilket man tydeligt kan se.

I en længere periode fra omkring år 1500 var kirken iøvrigt hvidkalket udvendig, og først omkring 1880 fjernes hvidtningen igen, så den fremstod som den gør i dag med blanke mursten og rødt tegltag.

Lejla Andersen berettede endvidere om flygningegravene på kirkegården.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET