Orienteringsmøde og menighedsmøde

I tirsdags var der orienteringsmøde i Blovstrød Sognegård.

Ved aftenens møde blev Blovstrød Kirkes regnskab for 2023 og 2024-budget gennemgået sammen med de kommende mange spændende planer om de kirkelige tiltag. Foto: Flemming Nyberg /AOB

ORIENTERING 2024 er valgår - ikke kun til EU-parlamentet, men også i den danske folkekirke – og tirsdag aften, den 14. maj kl. 19:00, slog Blovstrød Kirke, ligesom alle andre af landets folkekirker, dørene op til orienteringsmøde.

Her kunne man høre nærmere om det kommende valg, om mulighederne for at stemme og for at stille op til valgforsamlingen den 17. september 2024.

I samme ombæring afholdt Blovstrød Kirke menighedsmøde – her blev Blovstrød Kirkes regnskab for 2023 og 2024-buget gennemgået sammen med de kommende mange spændende planer om de kirkelige tiltag - herunder kirkegårdsreguleringen, der både har været og er i støbeskeen – og her blev der blandt andet fortalt om børnekor, babysalmesang, børnegudstjenester, fællesspisning, studiekreds, foredrag – også på tværs af kirkerne i Allerød Kommune, højskoleeftermiddag, strikke-café, højskolesang, Sigurd Barret koncert og englevagt den 31. oktober.

Og så blev der endvidere orienteret om det store historiske formidlingsarbejde, som historiker Emma Daa, i et samarbejde med kirkens frivillige og præster, har udarbejdet. Og det er ikke så lidt.

Der er kommet en ny revideret historisk folder om Blovstrød Kirke, 10 lydfortællinger, som er sat op som QR-koder i kirken og på kirkegården, og som kan høres via applikationen kirkebesøg.dk, en børnefolder om kirken, et indskolingsforløb, hvor børnene gennem et lykkehjul kommer ud på en detaljejagt i kirken, et mellemtrin udskolingsforløb i en escape-room-ramme, hvor eleverne skal løse en masse opgaver for at åbne kisten, der gemmer på menighedens formuer, som den glubske præst Joachim Junge har gemt. Endvidere udgives to historiske mapper til kirken og sognegården med historiske artikler gennem tiden om Blovstrød Kirke.

Ved mødet var der derudover også mulighed for at komme med ønsker og idéer til fremtidige tiltag i kirken, som menighedsrådet ville tage med i deres videre arbejde.

Et meget spændende og informativt møde.

Der er kommet 10 lydfortællinger, som er sat op som QR-koder rundt om i kirken og på kirkegården, og som kan høres via applikation kirkebesøg.dk. Foto: Flemming Nyberg/AOB


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET