Græssende køer på engen

Så har dyreholder Torben Sylvest Holst lukket fire køer ud på Blovstrød Enge.

Man kan roligt gå ind på området, hvor køerne går og bl.a. fodre dem med æbler og gulerødder. Foto: Flemming Nyberg/AOB

GRÆSSENDE KØER Flere af vores læsere har spurgt redaktionen om, hvad det er for en race køer, der nu går på engen.

AOB har talt med dyreholder Torben Sylvest Holst, som fortæller, at der er tale om en blanding af Angus og mest Hereford kvæg, som er en kødkvægsrace, der oprindeligt stammer fra Herefordshire i England. På verdensplan er det den mest udbredte kødkvægsrace, og i Danmark har den været anvendt siden midten af 1950'erne.

Kvægracen er bl.a. karakteriseret ved god tilvækst og frugtbarhed og et roligt temperament, og den kan pga. sin hårdførhed gå ude det meste af året - om efteråret kommer de dog hjem til gården i Frederikssund.

På skiltene ved indelukket står der bl.a., at man skal vise hensyn. Køer kan instinktivt reagere aggressivt over for hunde, og derfor bør man altid holde hunden i kort snor. Og man skal aldrig gå mellem køerne og deres kalve, men man kan roligt gå ind på området og bl.a. fodre dem med æbler og gulerødder.

Torben Sylvest Holst oplyser i øvrigt, at gården har i alt 80 køer og kalve, som er udsat til naturpleje forskellige steder her i Nordsjælland, og afhængig af størrelsen på græsområdet er der stor forskel på antallet i kvægfoldene - fx går der 24 køer i Lynge.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET