Det nye kirkeskib til Blovstrød Kirke vises frem

Den 30. marts er der foredrag om kirkeskibe ved Steen Zoffmann i Blovstrød Sognegård, og ved samme lejlighed vises kirkens nye færdigbyggede kirkeskib frem.

Blovstrød nye kirkeskib ses her under opbygningen, og den 30. marts kan man på nært hold se det færdigbyggede skib. Ved samme lejlighed vil Steen Zoffmann holde et foredrag, hvor man skal høre om traditionen med kirkeskibe i det hele taget. Foto: Steen Zoffmann

KIRKESKIB Med opstart af Blovstrød Kirkes renovering i september måned sidste år - lykkedes det at få skibsbygger Steen Zoffmann til at bygge et kirkeskib til Blovstrød Kirke. Det blev galeasen 'Marie af Sletten', der har stået model for kirkeskibet.

Steen Zoffmann har besøgt kirken sidste år og havde møde med menighedsrådet samt sognepræst Kristine Krarup Ravn. Ved mødet blev det bl.a. aftalt, at skibsbyggeren skulle bygge et kirkeskib til Blovstrød Kirke med ophæng.

Kirkeskibet er en model af galeasen Marie af Sletten (oprindeligt bygget på Fåborg Værft), og modellen bliver ca. 1 meter lang fra agterspejl og til spidsen af bovsprydet. Endvidere blev det aftalt, at bunden af modellen skulle males i samme røde farve, som ses på alterbilledet, og ophænget skulle ligne de ophæng lamperne hænger i med to messingkugler. 

Et kig ned i lastrummet, hvor der bliver fastgjort en lille flaskepost med et gavebrev til Blovstrød Kirke. Brevet fortæller hvem og hvornår modellen af Marie blev bygget, samt at det er en gave til Blovstrød Kirke. Foto: Steen Zoffmann

Torsdag, den 30. marts kl.19:30 er Blovstrød Kirkes nye kirkeskib, Marie af Sletten, færdigbygget, og alle inviteres til at komme og se skibet på nært hold, inden hun bliver hængt op over hovederne i kirken. Skibsbyggeren Steen Zoffmann, som har foræret skibet til kirken, vil samme aften fortælle om sit arbejde med skibet, og vi skal høre om traditionen med kirkeskibe i det hele taget.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET