’Drop in swim’ vil give flere svømmetimer, men...

Der er i alt kun 12 timers ugentlig adgang for offentligheden til Blovstrød Svømmehal og Engholm Svømmehal.

Adgangen for offentligheden er nogle meget få og ‘skæve’ timer. Arkivfoto: Flemming Nyberg /AOB

SVØMMETIDER Der er sammenlagt kun 12 timers ugentlig adgang for offentligheden til Blovstrød Svømmehal og Engholm Svømmehal.

Og de 12 timer fordeler sig over fire dage, og er nogle meget ‘skæve’ timer, der ikke gør de kommunale svømmehaller let tilgængelige. Det er således, at man kun kan hoppe i bassinet onsdage (kl. 19-22), fredage (kl. 18-21) samt lørdage og søndage (kl. 15-18).

Svømmeklubben ‘Sigma Swim Allerød’ sidder, på de fleste af svømmehallernes øvrige tider, bortset fra mandag-fredag i skolernes åbningstid, hvor hallerne er reserveret til skolebørn, der skal have undervisning.

Maiken Heeris Gersby - der er kasserer i Sigma Swim Allerød - fortæller til Allerød Nyt, at vi hører ofte: “at Sigma sidder på det hele,” og “Sigma ejer svømmehallerne i Allerød.”

’Drop in swim’
Som svar på kritikken har svømmeklubben derfor nu sat initiativet ’Drop in swim’ i gang. Initiativet sikrer i første omgang, at svømmehallerne bliver tilgængelige for offentligheden yderligere ni timer om ugen - det er en stigning på 75 procent.

Det kan lade sig gøre, fordi klubben er gået sammen med Allerød Kommune og nu åbner svømmehallerne op (Blovstrød tirsdage 11:15-12:45 og fredage 11:00 -16:00 og Engholm mandage 9:00-11:30) i tider, hvor skolernes behov ikke nødvendiggør at holde hallerne lukket for offentligheden. ‘Drop in swim’ koster 30 kroner per gang, der går til Sigma, da det er Sigma, der betaler for ordningen med løn til livreddere, som er den største udgift.

Håber på forståelse
"Til den første ‘drop in swim’ kom der syv svømmere på tre timer, hvor Sigma havde to livreddere på. Men klubben har da heller ikke sat skibet i søen med henblik på en stor, økonomisk gevinst” siger Maiken Heeris Gersby og fortsætter: “Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke regner med at få noget økonomisk ud af det. Vi gør det for at få noget goodwill.”

Hun er godt klar over, at også de nye tider mest falder under kategorien ‘skæve’. “Det er måske lidt pudsige tider, men mange er begyndt at arbejde hjemme, så det kunne være en mulighed for dem,” slutter hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET