Stor udvidelse af Høvelte Kaserne

Nu er flere gravemaskiner gået i gang med at terrænregulere arealerne for tre nye garagebygninger, som skal opføres på det militære område syd-vest for de nuværende bebyggelser.

De store gravemaskiner har været i gang et stykke tid bl.a. for at terrænregulere området for at give plads til tre nye garagebygninger. Foto: Flemming Nyberg/AOB

UDVIDELSE Forsvarets Ejendomsstyrelse har ansøgt om opførelse af tre nye bygninger på Garderkasernen Høvelte for at skabe bedre fysiske rammer for hærens personel og materiel på kasernen. Projektet er en del af et samlet projekt kaldet: ‘Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter’.

På baggrund af en byggetilladelse fra Allerød Kommne, har flere store gravemaskiner allerede i et stykke tid været i gang med at rydde træbevoksninger og samtidig terrænregulere for at give plads til de tre nye store bygninger, som bl.a. skal indeholde garager for militære køretøjer. Bygningerne er i alt på ca. 7.400 m2.

De tre bygninger har betegnelsen 307, 308 og 309.
Bygning 307 er det største og sydligst placerede garagebyggeri tættest på Høvelte landsby. Bygningen indeholder en standardgarage i én etage. I tilknytning hertil etableres 3 etager med briefing-rum, pudsestue, omklædning, badefaciliteter, depot- og rengøringsrum, toiletter samt teknikrum. Bygningen er i alt på ca. 3.400 m2,

Bygning 308
Bygningen indeholder en standardgarage i én etage. I tilknytning hertil etableres 2 etager med kontorarbejdspladser, depot- og rengøringsrum, toiletter samt teknikrum. Bygningen er i alt på ca. 2.000 m2.

Bygning 309
Bygningen indeholder værkstedsfaciliteter med lifte og kraner, som indrettes i en standardgarage i én etage. I tilknytning hertil etableres 2 etager med kontorarbejdspladser, depot- og rengøringsrum, toiletter samt teknikrum. Bygningen er i alt på ca. 2.000 m2.

De tre bygninger placeres syd-vest for den eksisterende bebyggelse og får betegnelsen 307, 308 og 309. Grafik og tekst: Flemming Nyberg/AOB

Syd-øst-facaden af bygning 309. Illustration: Forsvarets Ejendomsstyrelse

Nord-vest-facaden af bygning 309. Illustration: Forsvarets Ejendomsstyrelse

Af beskrivelsen fremgår bl.a.:
Fælles for de tre byggerier er, at de opføres ens med samme materialeholdning med bl.a. indfarvede sorte sandwichelementer i beton. Dele opføres i rå aluminiumsfarve. Garageporte, døre mellem garageporte og vinduespartier, der beklædes med aluminiumsplader, vil ligeledes fremstå i aluminiumsfarve. Vinduer og døre i sandwichelementer vil fremstå mørkegrå, og indgange vil blive markeret med en signalgul farve.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET