Selma og kirstendommen

Foredrag ved sognepræst Laura Håkansson den 23. februar i Blovstrød Sognegård

Sognepræst Laura Håkansson holder foredrag om kristendommen i Selma Lagerlöfs fortællinger. Pressefoto

FOREDRAG Det nytter at elske - foredrag ved sognepræst Laura Håkansson torsdag, den 23. februar kl. 19:30 i Blovstrød Sognegård.

Laura Håkansson har beskæftiget sig indgående med den svenske forfatter Selma Lagerlöf og udgav for nylig en bog om forfatterskabet ”Det nytter at elske”.

Håkansson vil fortælle om Lagerlöfs helt særlige form for skønlitterære forkyndelse, og undervejs skal vi høre en række genfortællinger. Både den tilhører, som allerede er dybt inde i Lagerlöfs univers, kan have glæde af Håkanssons læsninger, ligesom den tilhører, der måske længe har ønsket at tage hul på forfatterskabet, kan få en god start.

Håkansson fortæller selv: ”Den svenske forfatter Selma Lagerlöfs bøger er fulde af kristendom! Der ligger næsten altid en livsforståelse eller et tema, der har tråde til Bibelens fortællinger og til kristendommen, og bøgerne kredser om nåde, tilgivelse, opofrelse, kærlighed og evigheden.

Det gælder ikke kun titler som ”Kristuslegender” og den måske mest kendte ”Jerusalem”, som Bille August har filmatiseret. Det gælder i størstedelen af forfatterskabet. Igennem bøgerne fortæller Lagerlöf de kristne, bibelske temaer ind i vores liv, så vi ser, at Himmeriget anes i horisonten, og at Helvede lurer i vores egen lyst til at ødelægge.”

Studiekreds
Foredraget er begyndelsen på en studiekreds, hvor man læser Selma Lagerlöf. Studiekredsen ledes af sognepræsterne i Blovstrød og strækker sig over to gange: den 16. marts og den 11. maj kl. 19:30. Alle er velkomne. Det er også muligt at deltage i foredraget uden at være med i den senere studiekreds.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET