Store Bededag markeres i år for alle i Blovstrød Kirke

Der er andagt med efterfølgende varme hveder og the i Blovstrød.

Fra i år er Store Bededag som bekendt afskaffet som en fri- og helligdag, men Blovstrød Kirke markerer altså fortsat denne traditionsrige dag. Foto: Flemming Nyberg/AOB

STORE BEDEDAG Der er andagt med efterfølgende varme hveder og the i Blovstrød torsdag den 25. april kl. 19:00. Der indledes med en kort andagt i kirken, hvorefter der vil blive serveret varme hveder og the i Blovstrød Sognegård.

Den nu afskaffet fri- og helligdag, Store Bededag, var oprindeligt tænkt som en arbejdsfri bede- og bodsdag. En dag, hvor alle skulle holde fri; al handel, arbejde og rejseaktivitet skulle ophøre denne dag. Selv bageren skulle holde fri, og kunne derfor ikke bage frisk brød på dagen. Bageren bagte derfor hvedeknopperne aftenen før, og man kunne så købe dem dagen inden bededag og varme dem på selve dagen.

Fra i år er Store Bededag som bekendt afskaffet som en fri- og helligdag, men Blovstrød Kirke markerer altså fortsat denne traditionsrige dag. Alle er meget velkomne og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET