Plant en skov!

I forbindelse med at Allerød Kommune i 2020 har 50-års jubilæum foreslås, at man planter en skov - måske i Blovstrød.

“Et sådan projekt vil kunne samle os allesammen om at markere kommunens 50-års jubilæum.” Arkivfoto:  AOB

“Et sådan projekt vil kunne samle os allesammen om at markere kommunens 50-års jubilæum.” Arkivfoto: AOB

JUBILÆUMSSKOV “Plant en 50-års-skov eller en jubilæumsskov”. Sådan lyder et forslag fra tidligere byrådsmedlem Lea Herdal. Forslaget fremlægges i forbindelse med, at Allerød til næste år kan fejre 50 år som kommune.

Lea Herdal siger: “I år 2000 plantede vi ‘Årtusindeskifteskoven’ på en bar mark i Lynge. Jeg vil foreslå, at vi planter en ny skov i 2020 i anledning af Allerød Kommunes 50 års jubilæum. Sådan et projekt vil kunne samle os allesammen om at markere jubilæet, og det vil ikke mindst bidrage til at opfylde målsætningen om, at Allerød Kommune skal være CO2-neutral i 2050.”

Til Frederiksborg Amts Avis siger Lea Herdal bl.a. videre: “Der er et lille areal bag NIRAS og Allerød Privatskole ved Sortemosevej, som mange ønsker friholdt for bebyggelse. En lille skov her kunne én gang for alle sætte en stopper for den diskussion, og samtidig kunne den være dispensation for det stykke skov, der er inddraget til bebyggelsen bag Lyngby Tømmerhandel (XL-byg).”

Lea Herdal: “Der er et lille areal bag NIRAS og Allerød Privatskole ved Sortemosevej, som kunne være velegnet til en skovrejsning.” Illustration: AOB

Lea Herdal: “Der er et lille areal bag NIRAS og Allerød Privatskole ved Sortemosevej, som kunne være velegnet til en skovrejsning.” Illustration: AOB

Det lyder spændende, siger borgmesteren
Borgmester Karsten Längerich synes, at Lea Herdals forslag lyder spændende og siger: “Jeg vil gerne være med til at undersøge, om det kan være muligt; og hvor. Det er ofte muligt at få tilskud til beplantningen af skoven, men det kræver, at vi har et egnet areal.”

OPDATERET
En af AOBs læsere skriver: “Måske kunne man få skoleelever til at hjælpe med beplantningen. Det gjorde vi i min skole, hvor alle klasser deltog og man fik sit ‘eget’ træ, man skulle plante. Det er faktisk ret skønt at se efter 20 år, hvor meget det er vokset. -Bare en tanke.”

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET