To friske kokke varmer op i Blovstrødhallen

Tina og Martin satser hårdt på, at få hallens cafeteria til at køre som et godt spisested med bl.a. ‘dagens ret’.

Tina og Martin har faktisk allerde tyvstartet i december måned med flere større arrangementer, selv om de officielt først åbner på mandag, den 7. januar. Foto: AOB

Tina og Martin har faktisk allerde tyvstartet i december måned med flere større arrangementer, selv om de officielt først åbner på mandag, den 7. januar. Foto: AOB

SPISESTEDET De to kokke, Tina og Martin, skrev kontrakt med Allerød Kommune i slutningen af november måned med overtagelse af cafeteriet pr.1. december. De havde planer om først at åbne den 7. januar, men da der var flere henvendelser med ønsket om at afholde arrangementer i forbindelse med julen og nytåret - slog kokkeparret til. De fik dermed en flyvende start, og fik samtidig straks mange kontakter og lokale venner. Det vigtigste var, at arrangementerne blev en succes.

Tina Fersling og Martin Christensen er gift og bor i Ballerup og har to piger på henholdvis 6 og 14 år. De er begge uddannet kokke, og Martin stod i lære på Svogerslev Kro og fortsatte videre dér, efter at han blev udlært. Senere kom han til cateringfirmaet Kragerup og Ko, hvor han stadig vil arbejde, som et slags ‘sikkerhedsnet’.

Spisestedet
Gæsterne vil i første omgang således se mest til Tina her i Blovstrødhallen. Hun har videreuddannet sig som fødevareteknolog, hvor hun var projektleder og har også virket som restaurationschef. Siden sommer har hun ikke haft et job, som tiltalte hende, hvorfor hun så besluttede at starte selvstændig - og det blev så her i Blovstrødhallen.

Kokkeparret har valgt at kalde cafeteriet for ‘Spisestedet’, og har sat ambitionerne meget højt. De vil lige fra starten tilbyde ‘dages ret’, som dagligt vil skifte. Man kan indtage maden på stedet eller tage den med hjem. Retten skal bestilles dagen før enten ved SMS (tlf.: 60 57 45 35) eller pr. mail (spisestedetb@hotmail.com). De har forlængst oprette en hjemmeside, hvor man nu kan se ‘dagens ret’ for hele januar måned. Midt i måneden opslås den følgende måneds retter. Hjemmesiden hedder: spise-stedet.com.

Om åbningstiderne oplyser Tina følgende: “Fra mandag til fredag: kl. 16:00-21:00 samt lørdag og søndag: kl. 10:00-15:00. Vi er dog rimelig fleksible i forhold til åbningstiderne, hvis der er brug for os.” 

Hjemmelavet
“Vi tilbyder lækkert hjemmelavet mad til både hverdag og fest. Og til hverdag laver vi både klassiske caféretter, lækre salater og som nævnt ‘dagens ret’. Hvis man bare har lyst til en kop kaffe eller lidt at drikke, er man også mere end velkommen til at kigge forbi,” siger Tina og fortsætter:

”Skal man holde fest, fødselsdag eller bare hygge med god mad, enten ved at booke lokalerne eller bestille til levering, så kan vi komme med et menuforslag, eller man kan kigge i vores selskabs-menuer og se, om der er noget der kan inspirere. Man er selvfølgelig også meget velkommen til at skrive til os, hvis man har andre ønsker.”

Tina Fersling slutter: “Vi har netop modtaget en spiritusbevilling fra Nordsjællands Politi, så alt er klar til på mandag, hvor vi åbner officielt, og den følgende weekend afholdes der i to dage Blovstrøds traditionelle nytårsstævne ‘Carl Ras-Cup 2019’ i selve hallen, så der ser vi frem til et stort ‘rykind’.”

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTE