Flere kommentarer til nyt indsamlingssystem for husholdningsaffald

På baggrund af vores sidste artikel om kildesortering er der kommet en del nye bemærkninger til projektet.

Kommer der måske også en beholder for pap?   Foto: Ballerup Kommune

Kommer der måske også en beholder for pap? Foto: Ballerup Kommune

KOMMENTARER  I forlængelse af vores artikel i fredags (LÆS HER) har redaktionen modtaget en del nye kommentarer på Facebook om det kommende nye indsamlings-system for husholdningsaffald.

Vi skal lige huske, at systemet først udrulles i slutningen af næste år, og der derfor godt kan komme nogle justeringer. Derfor er det jo også fint, at man allerede nu kommer med spørgsmål og bemærkninger til projektet, som princip-besluttes på byrådets møde nu på torsdag, den 22. februar.

Her bringer vi et udpluk af de forskellig indlæg fra Facebook:

 • Fire beholdere til papir, glas, plast og metal... hvad med pap? Var det måske ikke mere relevant end metal, eller skal det sammen med papir?
    
 • Ja, så skal man jo stadig køre på genbrugspladsen med pappet. Vil tro, at den gennemsnitlige hustand 'producerer' mere pap end metal - medmindre konserves tæller som metal, det ville jeg dog henregne under husholdningsaffald pga. madresterne.
   
 • Men spildopperne skal jo stadig køre - måske de tager pappet med? 
  Og mht konserves, så afleverer vi dem allerede til metalgenbrug på genbrugspladsen - vi skyller/vasker dem først, ligesom med diverse glas. Lågene fra glas går også til metal. Vi har vist ca. lige store mængder glas og metal.
   
 • Vil da håbe pap kan puttes i papir. Har ikke ofte metalaffald, og når man har, er det gerne fælge, en gammel cykel el. lign. der ikke vil kunne være i en affaldsspand alligevel. Man kunne måske så nøjes med en genbrugsspand med tre rum...
   
 • Jeg synes det er godt med sortering. Men jeg må indrømme, at jeg tvivler på, at jeg gider have de store grimme plast beholdere til at stå på min grund. Jeg skal alligevel på genbrugspladsen med pap og haveaffald, så kan jeg også godt lige have metal, papir, plast og glas med. 
  Desuden pynter så mange plastbeholdere, på hver eneste matrikel, ikke ligefrem i gadebilledet. For mig havde det været endnu bedre, om der bare var et par containere rundt om i byen, som det f.eks ses i Lyngby. Det må alt andet lige også gøre det billigere for kommunen at tømme, frem for at skulle hen til alle husstande.
   
 • Ja, jeg er helt enig - De mange plastbeholdere pynter ikke ligefrem i gadebilledet på hver eneste matrikel. Og skal man alligevel på genbrugspladsen med  bl.a. pap, så kan man også lige så godt have metal, papir, plast og glas med.
   
 • Det er måske nok en lidt nørdet kommentar - men blot en opfordring herfra. Affaldssortering er som udgangspunkt en virkelig GOD historie. Den indbefatter lidt bøvl og kedelige beslutninger om bøtter og spande - men grundlæggende er vi jo alle enige om, at hvis vi kan mindske affaldsmængden så er det GODT.

  En af mine samarbejdspartnere har arbejdet med kommunikation omkring affaldshåndtering i en menneskealder. Hendes erfaring er, at kommunen skal sørge for at kommunikere, inddrage og formidle ordentlig til os borgere - ellers ender vi alt for ofte i en negativ snak om detaljer. 

  Hun skrev for nylig et indlæg på Linkedin inspireret af artiklen i Allerød lokalavisen - jeg synes det burde give stof til eftertanke - særligt hos de politiske beslutningstagere.

  Forskellen på en vindersag og en tabersag er ikke ret stor - ofte er forskellen simpelthen evnen til at kommunikere ordentligt.

Nye oplysninger
Siden har miljøchef Niels Erik von Freiesleben fra 'Natur og Miljø' oplyst følgenden til AOB: 

-  "Der arbejdes på en løsning også for pap, men vi venter med at melde ud til løsningen er på plads."
-  "Konservesdåser, som der spørges til, henregnes som metal, når blot det er rent fx skyllet i koldt vand."