Mange kommentarer til "Tænk på din nabo"

I torsdags skrev vi artiklen om at tage hensyn til at støje med bl.a. græsslåmaskinen om aftenen - dette har givet en del kommentarer

Motorplænekliperen starter om aftenen, og så begynder balladen - måske. Temafoto

Motorplænekliperen starter om aftenen, og så begynder balladen - måske. Temafoto

KOMMENTARER  Vores artikel i torsdags - om at tage hensyn til støjende maskiner i visse tidsrum af døgnet - har giver mange kommentarer. Vi skrev bl.a., at der var tale om en henstilling, og at det sikkert ikke var alle, der kendte til denne beslutning, som var taget blandt Blovstrøds grundejer- og beboerforeninger for en del år siden, eller måske havde man glemt tidspunkterne, så derfor gentog vi dem:

Nøjes med at bruge motorplæneklipperen og motorsaven mm. på følgende tidspunkter:
Hverdage:                      kl. 9:00 – 19:00
Weekend/helligdage:   kl. 9:00 – 14:00

Her er syv kommentarer, der kom på Facebook:
Margarita skrev: 
- Det er rigtig fine retningslinjer, der bestemt er værd at være bevidst om og følge i videst muligt omfang. Men nu er det også sådan, at der er nogen af os, der ikke altid har mulighed for at overholde dem pga. 39+ arbejdstimer ugentligt OG børn oveni - men græsset skal stadig slås. Så - vi har altså forskellige livssituationer i Blovstrød, og retningslinjerne er ikke fastsatte ved lov.

Marie Karen skrev efterfølgende:
- Mon det er regler, der er vedtaget, dengang Blovstrøds beboere hovedsageligt var sølvbryllupspar...???

Margarita svarede:
- Tja, retningslinjerne er i hvert fald 14 år gamle, og min samvittighed er sort som kul, når jeg går ud over kl. 14 i weekenden... Hverdagene er jo helt illusoriske for børnefamilier med fuldtidsarbejdende forældre! Og så er der kun weekender tilbage, hvor det ikke altid er muligt at nå det hele inden kl. 14!

Birgit supplerede:
- Men hvis vi nu bare alle sammen bestræber os på i hvert fald i videst mulig omfang at overholde reglerne (heraf følger, at vi alle kan have behov for engang imellem at slå græs på "ukurante" tidspunkter), så er der størst sandsynlighed for, at vi alle sammen kan nyde en fredfyldt weekendeftermiddag i haven, eller børnene kan falde i søvn om aftenen uden forhåbentlig at blive forstyrret af 3 græsslåmaskiner, en motorsav og en buskrydder samtidig, og at vi på den måde også kan bevare det gode naboskab, som vi har her i Blovstrød, når vi ikke skal generes mere end højst nødvendigt af larmende maskiner på tidspunkter, hvor vi vel alle gerne vil slappe af, når vi har fri - nemlig hverdagsaftener og weekender.

Margarita svarede tilbage:
- Vi kan helt sikkert blive enige om, at vi skal bestræbe os på at overholde retningslinjerne - men det synes jeg også, at vi i forvejen gør. Så - ærligt talt - jeg bliver en smule provokeret af dette opslag, fordi jeg ikke ser det som et reelt problem. Det hører til undtagelsen, at der er larm udenfor de fastsatte tider. Lad os nu holde os til reelle problemer i stedet for at opfinde dem.

Rie tilføjede:
- Jeg tror ikke, at nogen opfinder problemerne. Jeg tror blot det kommer an på, hvor man bor, og hvem man bor tæt på. Jeg må indrømme, at jeg også synes det er hensynsløst at slå græs kl. 20-21. Og når det så mere er en regel end en undtagelse, så forstår jeg særlig godt frustrationen. Jeg tænker heller ikke, at det er sølvbryllupspar der har opfundet reglerne, det er nok nærmere unge mennesker med små børn, der i forvejen har svært ved at få børnene til at sove, når solen skinner, og det er varmt. Det gør det ikke lettere, hvis naboen slår græs.

Gitte afsluttede kommentarerne med at skrive:
- Rigtig mange i Blovstrød er ikke med i grundejerforeninger/beboerforeninger og i en del af Blovstrød findes de slet ikke.

AOB svarer
- Tak for de forskellige indlæg. Det skal jo bemærkes, at der er jo ikke tale om et lov-krav men blot en henstilling, man vedtog i sin tid. Og det er jo rigtigt, at der er mange, som ikke er medlem af en grundejerforening/beboerforening her i Blovstrød, og derfor bragte AOB også orienteringen til alle (som læser AOB).


LÆS OGSÅ: Tænk på din nabo!