Konfirmandindskrivning

Hvis man vil deltage i konfirmand-forberedelsen, bliver der holdt indskrivning nu på torsdag, den 18. august 

Årets konfirmander. Arkivfoto: AOB

Årets konfirmander. Arkivfoto: AOB

Sognepræst Kristine K. Ravn skriver om konfirmandindskrivningen:

"Kære konfirmander og kære konfirmandforældre.

Så er tiden ved at nærme sig for konfirmationsundervisningen.
Hvis man vil deltage i konfirmandforberedelsen, bliver der holdt indskrivning nu på torsdag den 18. august, kl. 19:30.

Her håber jeg på at møde konfirmander, forældre og evt. søskende.

Vi begynder med en kort gudstjeneste, og derefter vil vi gå ned i sognegården, hvor jeg vil fortælle lidt om, hvad årets undervisning kommer til at byde på. Derefter vil jeg bede alle om at skrive sig på den dag og det tidspunkt, man ønsker at blive konfirmeret.

Skulle man være forhindret i at komme den 18. august, vil jeg bede om, at man får en anden til skrive for sig, så vi kan danne os det totale overblik og evt. forsøge at flytte nogen, hvis det ser meget ujævnt ud. Måske er nogen fleksible i forhold til dag og klokkeslæt. Herefter vil konfirmationsdagen være bindende og kan ikke ændres til en anden.

Datoerne for konfirmationerne i 2017:

 - Store Bededag, den 12. maj kl. 11 og 13. 

-  Lørdag i St. Bededagsferien, den 13. maj kl. 11 og 13. 

-  Søndag, den 14. maj kl. 11

Undervisningen begynder den 23. august og vil året igennem være tirsdag fra kl. 8:00-9:30 og kl. 13:45-15:15. Allerød Privatskole onsdag, kl. 8:00 9:30. 

Angående de konfirmander, der ikke er døbte, er det også meget vigtigt, at jeg får det at vide, når vi ses den 18. august. 

Jeg glæder mig at møde jer!

Med venlig hilsen
Kristine K. Ravn, sognepræst i Blovstrød."

 

"Præst eller fri"
I skoleskemaet på 8. klassetrin står der 'præst/fri' i stedet for kristendom. Det er frivilligt, om man vil gå til præst. Konfirmation er det unge menneskes eget personlige valg. Derfor har man fri, hvis ikke man vil gå til præst. Men man kan godt vælge at gå til præst, selvom man ikke skal konfirmeres, eller er i tvivl, om man vil!

Selve konfirmationen er en flot festgudstjeneste til foråret i Blovstrød Kirke. Man skal være døbt for at kunne blive konfirmeret. Men er man ikke døbt endnu, kan det ske, mens man går til præst. 

Konfirmationsforberedelse er undervisning i kristendom. I undervisningen går de bibelske tekster i dialog med moderne livsspørgsmål. Form og indhold af undervisningen varierer fra år til år og fra præst til præst. Men fortrolighed med fadervor, trosbekendelsen og en gudstjenestes forløb er et vigtigt formål med konfirmationsforberedelsen. Derfor er deltagelse i et vist antal gudstjenester i Den Danske Folkekirke obligatorisk. 

I Blovstrød Sogn er der ingen forhåndstilmelding, men det er en fordel, hvis konfirmanderne har deres personnummer med, når de kommer første gang.