Travl Store Bededagsferie i Blovstrød Kirke

I Blovstrød Kirke bliver Store Bededags aften fejret med aftenandagt, hveder og foredrag

Andagten begynder kl. 19:00, og bagefter vil der være foredrag i sognegården. Foto: AOB

Andagten begynder kl. 19:00, og bagefter vil der være foredrag i sognegården. Foto: AOB

Store Bededags aften bliver fejret i Blovstrød Kirke med aftenandagt, hveder og foredrag. Andagten begynder kl. 19:00, og bagefter vil der være foredrag i sognegården ved sognepræst Kristine K. Ravn om Søren Kierkegaard og hans syn på kirken.

Foredraget er en del af den studiekreds, som Blovstrød og Farum sogne har holdt over vinteren og foråret, men alle er velkomne, også interesserede, der ikke tidligere har deltaget i studiekredsen, hedder det i en pressemeddelelse fra kirken.

Søren Kierkegaard er måske mest kendt for sine beskrivelser af den menneskelige eksistens: Hvad vil det sige at være et selv? Hvordan bliver man et selv? Hvad er et menneske? Hele tiden er det enkelte menneske, ”Hiin Enkelte”, i centrum. Men spørgsmålet er, hvad Kierkegaard har at sige om det kirkelige fællesskab?

Foredraget vil kort og godt undersøge hvordan – hvis overhovedet - vi i dag kan bygge kirke på Søren Kierkegaard? Dels vil centrale steder hos Kierkegaard blive fremhævet, ikke mindst fra den senere del af forfatterskabet, hvor han kaster sig hovedkulds ud i den såkaldte kirkekamp, dels vil foredraget overveje, hvad man i en luthersk tradition overhovedet har forstået ved det at være kirke.

Udover andagten Store Bededags aften, så er der for en gangs skyld også gudstjeneste på selve Store Bededag kl. 10:00, hvor der ellers næsten altid plejer at være konfirmationer. ”Fordi påsken falder så tidligt i år har vi valgt at lægge konfirmationerne omkring Kristi Himmelfart og pinse i stedet for store bededagsferien,” forklarer sognepræst Kristine K. Ravn.

Store bededagsferien i Blovstrød Kirke
21. april, kl. 19:00. Aftenandagt, hveder og foredrag om Søren Kierkegaards kirkesyn ved sognepræst Kristine K. Ravn
22. april, kl. 10:00. Storebededags gudstjeneste ved sognepræst Kristine K. Ravn
24. april, kl. 10:00. Højmesse med efterfølgende kirkekaffe ved sognepræst Kristine K. Ravn