Vi flyttede til Blovstrød pga. skolen

En Blovstrød-borger fortæller, at grunden til familien flyttede til Blovstrød var, at der var en velfungerende skole 

Gitte Damgård: "Jeg tænker, at vi nok er mange, der i sin tid valgte netop dette sted at bo, fordi der var en skole til vores nuværende eller kommende børn."  Arkivfoto: AOB

Gitte Damgård: "Jeg tænker, at vi nok er mange, der i sin tid valgte netop dette sted at bo, fordi der var en skole til vores nuværende eller kommende børn."  Arkivfoto: AOB

En Blovstrød-borger, Gitte Damgård, mor til 3 tidligere skolebørn på Blovstrød Skole, skriver her et indlæg til AOB: 

Vi flyttede hertil pga. af skole og institutioner
Jeg undrer mig over, at der kan være tanker om at lukke helt/delvist for Blovstrød Skole.

Jeg tænker, at vi nok er mange der i sin tid valgte netop dette sted at bo, fordi der var skole til vores nuværende eller kommende børn.

Da vi flyttede hertil i 1993 fik vi af ejendomsmægler at vide, at der jo var en fantastisk skole; senere hørte vi fra Blovstrød-mennesker, at den havde være lukningstruet. Det viste sig, at der kom et babyboom i 1994. Masser af børn – nok til 3 spor på Skolen, hvis de havde valgt det (I stedet blev det til 2 kæmpe klasser). 

Skulle udbygningen af Blovstrød ikke give børn til skolen?
Som jeg oplever det, har man netop brugt som argument i forhold til udbygningen af Blovstrød, at udbygningen også skulle supplere skolen med børn.

Ved at fjerne skolen eller ændre på den, er det så ikke mere en anden aldersgruppe man tiltrækker? Er det det man ønsker? Det ville i hvertfald være det signal, man sender ud.

Ydelsen bør være, hvor behovet er
I mit hoved giver det ikke så meget mening, at man vil be’ 3-400 børn om at flytte sig til en skole i stedet for at skolen flytter til dem. 

Jeg tænker, at ydelsen bør være hvor behovet er – og i Blovstrød er vi masser af mennesker, og mange børn.
 
Vi ønsker en skole her. Vi ønsker at styrke og beholde vores lokale område.

Forældre og andre samles på Facebook
Jeg er imponeret over den store Facebook-gruppe der i dag (16/8) har over 550 medlemmer. 

Gruppen og medlemstallet fortæller, at der er stor bevågenhed og en stor gruppe, der IKKE ønsker, at der røres ved skolen.

Gruppen hedder ”Bevar Blovstrød Skole” og er nok et kig værd.