‘Mit digitale selvforsvar’ er en gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.
SELVFORSVAR Føler du dig utryg i forhold til at beskytte dit privatliv på nettet, og mangler du konkret viden til at undgå it-kriminalitet? Appen Mit digitale Selvforsvar hjælper dig til en tryggere digital hverdag. Appen drives i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden
For mange er digital sikkerhed fortsat en stor udfordring. Enten på grund af uvidenhed eller undervurdering af det reelle trusselsbillede. ‘Mit digitale selvforsvar’ er en gratis app, der med guides og gode råd hjælper danskerne til sikker og tryg online adfærd - og holder dig opdateret på digitale trusler.
Den er nem at bruge, og giver dig råd og vejledning til uheldige situationer, du kan komme ud for, når du er online.
Som bruger modtager du advarsler om falske e-mails, fup-konkurrencer, svindel-sms’er, ondsindede hjemmesider og øvrig it-relateret kriminalitet. Det sker gennem et samarbejde med et netværk af myndigheder, NGO’er og virksomheder, som alle deler aktuelle trusler.
Med ‘Mit digitale selvforsvar’-appen er du opdateret om fup-mails i omløb, falske konkurrencer, registrerede vira-trusler og andet skadelig software.
Er skaden sket, guider appen med konkrete tips til at løse problemet. Du kan også finde gode råd, hvis du opdager mystisk aktivitet i din netbank, eller hvis varerne, du købte på nettet, aldrig dukker op.
Mit digitale selvforsvar er gratis og findes til både iOS og Android-enheder:
Download Mit Digitale Selvforsvar i App Store
Download Mit Digitale Selvforsvar i Google Play
Tip om trussel
Via appen kan du på din telefon eller tablet selv tippe om de digitale trusler, du møder i din hverdag. På den måde hjælper du andre med at undgå falske mails, mystiske sms’er eller links, der angriber ens filer.
Her har vi hentet nogle eksempler på falske mails:
Politiet advarer mod falske investerings-muligheder
“Lad dig ikke narre af kendte danskere, der reklamerer for investeringsmuligheder på Facebook – der kan være tale om svindel.” Sådan advarer politiet.
ADVARSEL Flere kendte danskere er de seneste måneder blevet misbrugt af kriminelle, der via falske investerings-annoncer på sociale medier lokker brugerne til at afgive personlige oplysninger eller kontaktoplysninger via linket i annoncen. Svindlerne vil efterfølgende kontakte brugeren og udgive sig for at være investeringsrådgivere, der tilbyder attraktive investeringsmuligheder med løfter om store afkast.
Det kan være svært at gennemskue, om der er tale om en falsk annonce eller ej, og derfor bør man altid forholde sig kritisk til investeringsmuligheder, der lover hurtige eller store afkast. Det er en rigtig god idé at bruge tid på at sætte sig ind i den virksomhed, man gerne vil investere i. Foretag et grundigt baggrundstjek – også selvom et kendt ansigt lovpriser virksomheden på Facebook.
Fire gode råd til at undgå investeringssvindel:
Lav et grundigt baggrundstjek af det firma, du overvejer at handle med.
Giv aldrig investeringsvirksomheden tilladelse til at overtage din computer via fjernstyring.
Vær kritisk over for investeringer, der garanterer hurtige afkast.
Afvis uopfordrede opkald fra personer, der lover sikre investeringer.
SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ JULEHJERTET