I går, mandag, havde kommunen inviteret Blovstrødborgerne til en orientering om udviklingen i specielt Blovstrød.
BORGERMØDE “Bliv klogere på din kommunes planer om fysisk udvikling og større projekter på skoler, dagtilbud, ældre og infrastruktur,” lød opfordringen fra kommunen, da man inviterede til borgermøde. Det foregik på tre forskellige møder i kommunens tre bysamfund: Lynge og Lillerød og nu sidst Blovstrød.
Varmeplan
Efter selve orienteringen var der stor spørgelyst fra Festsalen til specielt den fremtidige varmeplan for Blovstrød. Her var spørgsmålene om hvordan fremtiden så ud for etablering af fjernvarmen i vores lokalområde. Ville det i det hele taget blive aktuelt med fjernvarme i villakvarterene, hvor en stor del af husejerne til den tid givetvis havde etableret alternative varmeløsninger som f.eks. luft til vandløsning? Endvidere arbejder et privat firma Termonet med en anden alternativ løsning, hvor man arbejder med løsninger, hvor der med sikkerhed ikke kommer fjernvarme.
Hertil erkendte man fra kommunens side, at alt afhænger af situationen, nå det til den tid bliver aktuelt - hvor priser og forholdene måske er helt anderledes end idag. En ting ligger der dog fast, at der bliver ingen tilslutningspligt til et evt. kommende fjernvarmeanlæg. Borgmester Karsten Längerich gjorde iøvrigt opmærksom på, at i begyndelsen af det nye år, vil alle borgere får en skriftlig invitation til et fjernvarmemøde.
Der blev spurgt til den planlagte bebyggelse ved Klatretræet, som på et tidspunket nedlægges.
Her kunne borgmesteren svare, at det givetvis blev opførelsen af ældreboliger, men at det lå noget frem i tiden, før dette byggeri bliver aktuelt.
Cykling på gågaden
Tilladelse til cykling på M. D. Madsensvej, som er en gågade, blev også debateret. Her mente spørgeren, at som det fungerer i dag, er det meget usikkert for gående, når de hurtige cyklister racer gennem gågaden.
Miki Dam Larsen oplyste, at man var opmærksom på problemet, og der blev arbejdet på en løsning.
Der blev spurgt til kildesorteringen for de enkelte husstande, hvor det var muligt at etablere en deleordning med sin nabo eller genbo. Men man måtte dog ikke dele beholderen til rest- og madaffald - “hvorfor dog ikke det?” lød spørgsmålet.
Dette kunne man dog ikke give nogen forklaring på.
Sandholmgårdsvej
Der blev efterlyst en cykelsti på Sandholmgårdsvej fra Center Sandholm og videre frem mod Hørsholm. Der er megen trafik med mange store lastbiler til stor fare for de cyklende og gående på denne strækning.
Her svarede Miki Dam Larsen, at forudsætningen for at kommunen etablerer en cykelsti mod Hørsholm er, at også Hørsholm Kommune anlægger sin del af cykelstien, og det er der intet der tyder på vil ske foreløbig.
I fortsættelse med dette spørgsmål blev der efterlyst, om der snart skete noget med T-krydset Blovstrød Allé / Sandholmgårdsvej - “Kommer der et lysreguleret kryds eller en anden løsning, som er mere sikker for specielt de gående til skoven og spejdergrunden?”
Her blev man svar skyldig.
40 km/t
Som det sidste spørgsmål blev der spurgt, om kommunen havde besluttet at indføre hastighedsnedsættelse til 40 km/t på alle lokalvejene i hele Blovstrød. Var det stadig aktuelt, da det efter spørgerens mening var resursespild - specielt da kommunen fattedes penge. “Der er praktisk talt ingen der kører for stærkt på villavejene - men derimod på de større veje: Kongevejen, Sandholmgårdsvej, Sjælsø Allé og Blovstrød Alle.”
Hertil svarede Miki Dam Larsen: Beslutningen var taget i begyndelsen af februar måned, hvor økonomien ikke var anstrengt, og de udgifter forsøgsordningen koster er et mindre beløb.
SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET