Flere borger er ved at forberede en fornuftig plads til de kommende plastbeholdere, som der skal være plads ved de enkelte huse her i Blovstrød - men hvor mange plastbeholdere kommer der?
KILDESORTERING I relation til vores tidligere artikel (LÆS HER) om de mange plastbeholdere man fremover skal have plads til, hvis man bor i eget hus, har flere af vores læsere spurgt os om, hvad antallet bliver af disse beholdere og bliver de alle ens? Er der tale om fire eller fem - i Hillerød skal man fremover have fem beholdere.
Der er borgere, som allerede nu vil forberede den fremtidige plads ved f.eks. at ændre beplantninger, nice i stakit eller indbygning i garage/carport, og sikre at man ikke endnu en gang senere skal bygge om for at give plads til den fremtidige kildesortering.
Beholderne bliver obligatoriske
Et er, at man fremover totalt skal ændre køkkenindretningen til 10 affaldsfraktioner (jf. nedenstående illustration), men noget andet er, at der nu også skal gøres plads til alle de store plastbeholdere foran ens bolig. Sagen er jo den, at fremover bliver det ikke muligt at aflevere dele af kildesorteringen til genbrugspladsen. Der var tidligere en mulighed for at afmelde affaldsbeholderne - men nu bliver beholderne ved husstandene obligatoriske.
Kommunen svarer:
AOB har henvendt sig til miljøchef, Niels Erik von Freiesleben i Allerød Kommune og bl.a. spurgt om, hvor mange plastbeholdere man fremover skal afsætte plads til her i vores kommune - og bliver alle beholderne ens?
Niels Erik Freiesleben har svaret følgende:
“De krav vi i dag kender fra Miljøstyrelsen til borgernes kildesortering af affald har kommunerne Allerød, Hørsholm og Rudersdal valgt at efterkomme ved for enfamilieboliger at opstille beholdere på hjul hos borgerne, som i udseende og størrelse alle svarer til de, I allerede kender til genanvendelige materialer.
I alt fire beholdere
I løbet af næste år indfører kommunen yderligere sortering i madaffald og fødevarekartoner. Dette skal tilsvarende sorteres i beholdere ved husstanden.
Ved den enkelte husstand skal der fra næste år i alt stå fire beholdere på hjul på 240 litter:
1 stk. 240 l. 2-kammer til mad/rest (madaffald og restaffald i hver sit rum i beholderen)
1 stk. 240 l. 2-kammer til papir/plast + karton (papiraffald i et rum og plastaffald sammen med drikke- og fødevarekartoner i det andet rum i beholderen)
1 stk. 240 l. 2-kammer til glas/metal (glasaffald og metalaffald i hver sit rum)
1 stk. 240 l. 1-kammer til pap
Vi har planlagt, at farligt affald skal samles i røde miljøbokse, som hver husstand får. Disse er væsentligt mindre end de andre beholdere på hjul og er ikke på hjul. En miljøboks må ikke stå fremme permanent, men stilles ud den dag den skal tømmes. I andre kommuner stiller man dem enten ovenpå eller foran en af beholderne.
Tekstiler ved vi ikke så meget om endnu, da vi ikke kender detaljerne til kravet om frasortering. Men vi forestiller os, at dette skal indsamles i plastsække, som fx stilles ud, når der hentes storskrald. Dette er altså heller ikke noget, der skal stå fremme permanent.”
Miljøchefen slutter: “Etageboliger får fællesmateriel til de enkelte fraktioner i form af beholdere på hjul med to eller fire hjul og med et indvendigt rum.”
SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET