Natur på 'Ny Allerødgårds jorder'

“Det kunne være en fin vision at skabe et halvåbent varieret naturlandskab i området vest for Kongevejen.”

I området i Blovstrød beliggende vest for Kongevejen mellem Ejnars Sti og Sortemosevej ligger som bekendt den ’Den grønne Kile’ -  også kaldet ‘Ny Allerødgårds jorder’. Jørgen Ekstrøm Jakobsen siger: "En fin vision kunne være at skabe et halvåbent varieret naturlandskab. Det ville kunne trække natur og skov helt op til Blovstrød og dermed blive bynær natur.” Arkivfoto: AOB

I området i Blovstrød beliggende vest for Kongevejen mellem Ejnars Sti og Sortemosevej ligger som bekendt den ’Den grønne Kile’ - også kaldet ‘Ny Allerødgårds jorder’. Jørgen Ekstrøm Jakobsen siger: "En fin vision kunne være at skabe et halvåbent varieret naturlandskab. Det ville kunne trække natur og skov helt op til Blovstrød og dermed blive bynær natur.” Arkivfoto: AOB

NATURLANDSKAB “Vi skal have mere natur i Allerød, og derfor hilser vi i SF rigtig meget alle de positive udmeldinger om Ny Allerødgårds jorder velkommen,” sådan siger bl.a. Jørgen Ekstrøm Jakobsen og uddyber:

“Det var et af SF-forslag fra sidste kommunalvalgkamp. Vi foreslog den gang at omdanne området over tid, således at også Allerød kunne bidrage til at fremme biodiversiteten. Og vi fik faktisk fin pressedækning på det LÆS HER.

Men sagen er naturligvis vigtigst, og med en bred opbakning kan det være, at det bliver realiseret. Vi i SF forestiller os, at de mange potentielle brugere tages med på råd. Skolerne, foreningerne, DN og sikkert flere kunne komme med gode ideer. Måske skal en gruppe, der kunne koordinere, nedsættes.

Mulighederne er mange. Udover skov, genskabelse af søer og vådområder og lys­åbne arealer kunne der tænkes skolehaver, stier og permakultur.

Måske er der ikke plads til det hele, men idéerne skal på bordet, og så lad os se, hvor langt vi kan nå.

At det også kunne være en del af Miljøministeriets nye kommunekonkurrence om mere vild natur, er sjovt og en motivation til bare at komme i gang.

Vi synes, at der skal være mere borgerinddragelse for at fremme den grønne omstilling.

Derfor foreslår vi også, at der etableres en borgersamling, hvor en repræsentativ gruppe af borgere drøfter, hvad der er vigtigst for at fremme grøn omstilling og bæredygtighed i eget liv og i kommunens indsats.

Borgersamlingens formål er at komme med anbefalinger til byrådet og borgerne i Allerød Kommune om, hvordan vi sammen og hver for sig bedst kan bidrage til grøn omstilling og en bæredygtig udvikling.”

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET