Indsamling af affald bliver nu på sigt udvidet til ti fraktioner.

Vi er slet ikke færdig med at kildesortere vores affald - nu skal vi på sigt have endnu flere plastbeholdere og de nuværende affaldsstativer med poser udgår helt.

De fremtidige ti fraktioner omfatter ud over madaffald de allerede implementerede plast, papir, metal, glas, pap, restaffald, og derudover fødevarekartonner, farligt affald og tekstiler.

De fremtidige ti fraktioner omfatter ud over madaffald de allerede implementerede plast, papir, metal, glas, pap, restaffald, og derudover fødevarekartonner, farligt affald og tekstiler.

OM IGEN Nu skal vi på sigt have endnu flere plastbeholdere, hvilket bl.a. vil påvirke de nu netop nyindrettede opbevaringsmuligheder - både indendørs og udendørs.

Som AOB tidligere har oplyst, var vores for nylig etablerede kildesortering her i kommunen kun den halve løsning. Folketingets nye affaldsbekendtgørelse stiller nye og større krav om, at alle borgere i hele Danmark fremover skal indsamle i 10 affaldsfraktioner LÆS HER.

Som bekendt samarbejder Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal Kommuner om det fælles indsamlingssystem, men med regeringens klimaplan og den nye Affaldsbekendtgørelse betyder det, at kommunerne inden den 1. juli i år skal have etableret indsamlingsordninger for ti fraktioner ved alle husstande. De ti fraktioner omfatter ud over madaffald de allerede implementerede plast, papir, metal, glas, pap, restaffald, og derudover fødevarekartonner, farligt affald og tekstiler.

På trods af planerne fra Folketinget, om at kommunerne i løbet af i år skal have etableret indsamling af affald i ti fraktioner, kommer der til at gå lang tid, før borgerne i Allerød skal begynde at sortere efter de nye anvisninger med madaffald fra det øvrige affald. Indsamling af fødevarekartoner, farligt affald og tekstiler når heller ikke at komme på plads.

Allerød Kommune må søge om en dispensation hos Miljøstyrelsen, fremgår det af torsdagens byrådsmøde, hvor Miki Dam Larsen sagde: “Vi kan ikke leve op til den tidsplan, der var intentionen fra Christiansborg. Men vi kan læne os op ad gode erfaringer, og forhåbentlig gå i gang inden udgangen af 2022”.

En dyr omgang
Nye tal viser fra Dansk Affaldsforening, som har regnet på forslaget, at meromkostningen for en husstand vurderes typisk at komme op på ca. 500 kr. om året.

I øvrigt betyder den nye kildesortering samtidig, at de nuværende affaldsstativer med poser helt udgår.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET