Asylansøgere bliver ikke testet for corona og kommer ikke i karantæne med det samme

Tillidsrepræsentanten i Center Sandholm råber på hjælp!

ASYL Danmark har indført grænsekontrol for at begrænse coronasmitten. Det betyder, at alle, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål, bliver afvist ved grænsen. Men ikke asylansøgere. Hvis man siger ‘asyl’, kommer man ind i Danmark. Det skrev vi om tidligere - men vi skrev også, at de ville blive testet for corona.

Nu viser det sig imidlertid, at asylansøgerne ikke bliver testet for corona, inden de kommer i kontakt med medarbejderne her på Udlændingecenter Nordsjælland (UCN). 

Når asylansøgerne kommer til Center Sandholm skal de registreres med blandt andet fingeraftryk. Det betyder, at en medarbejder skal holde asylansøgerens hånd, mens fingeraftrykkene registreres elektronisk. Og det skaber stor bekymring blandt medarbejderne. De aner nemlig ikke, om de udsættes for coronasmitte. Det skriver ‘ditoverblik.dk, der har talt med Trine Bremer Langkow, der er HK-tillidsrepræsentant hos UCN, der hører under Nordsjællands Politi.

 Kan ikke holde afstand
”Når der skal tages fingeraftryk, kan vi ikke overholde de generelle anbefalinger om holde en afstand på to meter. Vi er nødt til at stå ved siden af personen, og især når det er venstre hånd, man skal tage fingeraftryk af, står man meget tæt på hinanden. Det er utrygt, for vi ved ikke, om de er smittede,” siger Trine Bremer Langkow.

”Jeg er godt klar over, at man er bange for at komme til at mangle personale, hvis man skal sende for mange i karantæne. Men hvis først der er én hos os, der bliver smittet, så bliver vi formentlig allesammen smittede, og så kommer man for alvor til at mangle folk. Jeg synes det her skaber stor utryghed,” siger Trine Bremer Langkow og fortsætter:

“Det giver ingen mening, at alle i den danske befolkning skal underlægge sig regler for at mindske smitterisikoen, når asylansøgere, der ofte har en anden hygiejne end befolkningen i Danmark, skal i kontakt med asylregistreringen og muligvis udsætte personalet for smitte, hvorefter vi risikere at smitte vores kære.”

Hun mener heller ikke, at den nye karantæneløsning med enkeltværelse i sig selv er sikker nok. Ganske vist må asylansøgerne ikke have kontakt med andre, men de må gerne gå ud og få frisk luft, og det er svært at forhindre, at de har kontakt med andre beboere, siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET