Hvor skal varmen komme fra i fremtiden?

Omkring 45 borgere var mødt op til et dialogmøde i sidste uge.

De input, der kom frem ved mødet, vil blive taget med, når udvalget, der er nedsat til formålet, skal komme med deres anbefalinger til byrådet. Foto: Flemming Nyberg/AOB

VARMEFORSYNING I sidste uge var omkring 45 borgere mødt op på Kirkehavegård for at tale om fremtidens varmeløsninger i Allerød Kommune.

Anders Møller Glümer, byrådsmedlem for Venstre og formand for opgaveudvalget for kollektive og klimaneutrale varmeløsninger, ledede mødet, der fandt sted onsdag og bød på både spørgsmål og bekymringer i forbindelse med kommunens varmeløsninger.

Programmet bestod bl.a. i et oplæg ved professor i Energiplanlægning ved Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen, som kom med viden, der dannede bagtæppe for de efterfølgende dialoger.

Der blev talt ud fra temaer som ”Hvad bekymrer dig” og ”Hvad skal udvalget tage med videre i betragtning?” Mellem de to dialogrunder gennemførte Bjørk Paamand Olsen, varmechef i E.ON, og Søren Erbs Poulsen, professor ved Via University College, oplæg om etablering af fjernvarme i Lynge og Termonet som mulig kollektiv varmeløsning.

Opgaveudvalget vil nu bruge borgernes refleksioner, bekymringer og input i deres videre arbejde med at komme med anbefalinger til kommunens fremtidige varmeforsyning, som byrådet senere skal behandle.

Borgermøde
Opgaveudvalget vil senere invitere interesserede til borgermøde i juni måned, hvor anbefalingerne også gives til politikerne. Ved dette møde må man håbe, at man så vil benytte mikrofon/højttalere - idet en del ‘guldkorn’ gik tabt ved dialogmødet, hvor akustikken var dårlig, og hvor man ikke benyttede mikrofon.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET