Det går stærkt med Lejerbos opførelse af de 115 boliger her i Blovstrød

Nu er alle boligblokkene oppe i fuld 2-etagers højde. Første etape forventes at stå klar til indflytning sidst på året.

Det grønne fællesareal anlægges med grøfter, regnvandsbassiner, stier, legeplads, opholds-områder og en åben græsplæne til boldspil og leg - Jf. nedenstående plan. Foto: Flemming Nyberg/AOB

BOLIGBYGGERI Ganske tæt op ad Teglskoven opføres det nye boligområde med almennyttige boliger, som alle bliver certificeret med Svanemærket. Det er således Danmarks største almene boligbyggeri, der bygges med certificeringen, og i den forbindelse har bygherren, Lejerbo, valgt Scandi Byg som totalentreprenør. Boligområdet består foruden af 115 boliger af et fælleshus.

Boligområdet består af i alt 115 boliger fordelt på17 boligblokke.

Bebyggelsen opføres primært med behandlet træ på facaderne, hvor de organiske dele er fjernet og er derfor særdeles modstandsdygtige mod råd og svamp. Efter ca. et års tid vil facadebeklædningen fremstå smukt sølvgrå. Foto: Flemming Nyberg/AOB

Boligerne er udviklet som gennemtænkte og fleksible planløsninger med funktionelle sammenhænge mellem de enkelte rum. Der er fire forskellige boligtyper varierende fra 45-110 m² med ét til fire værelser. Alle boliger indeholder basisrummene entré, køkken, badeværelse og teknikrum. Fra boligens entré er der adgang til badeværelset. Afhængig af boligtypen bevæger man sig herfra videre til køkken, stue og soveværelser.

Det grønne fællesareal anlægges med grøfter, regnvandsbassiner, stier, legeplads, opholdsområder og en åben græsplæne til boldspil og leg. Fælleshuset får en central placering imellem boligerne, det grønne fællesareal og stisystemerne. Fælleshuset bliver på 88 m² og kan benyttes til både hverdagsaktiviteter og fester, men ligeledes som et uformelt mødested for nabolagets beboere.

Bebyggelsen opføres primært med behandlet træ på facaderne, hvor de organiske dele er fjernet og er derfor særdeles modstandsdygtige mod råd og svamp. Træet er således med et ekstremt lavt vedligehold. Efter ca. et år vil facadebeklædningen fremstå smukt sølvgrå.

Stor forsinkelse
Boligerne skulle egentlig have stået klar sidste år, men en række årsager har forsinket projektet og gjort, at Lejerbo nu forventer, at de første af de mere end 200 fremtidige beboere flytter ind i slutningen af i år/starten af 2025. I øvrigt forventer bygherren, at alle boligerne vil være lejet ud, inden de står færdige.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET