Nordsjællandske Faunastriber

Jordejere i Allerød Kommune har nu mulighed for at tilmelde sig projektet "Nordsjællandske Faunastriber".

Projektet er specilet rettet til til dem, der ejer større jordarealer, men også virksomheder og grundejerforeninger uden store arealer kan være med til at give landskabet flere farver. Foto: Flemming Nyberg

BIODIVERSITET Jordejere i Allerød Kommune har lige nu mulighed for at tilmelde sig projektet "Nordsjællandske Faunastriber". Formålet med projektet er at øge biodiversiteten, og kommunen tilbyder derfor gratis blomsterfrø.

Allereød Kommune skriver, at projektet specilet er rettet til til dem, der ejer større jordarealer, men også virksomheder og grundejerforeninger uden store arealer kan være med til at give landskabet flere farver og insekter et sted at bo. I år betaler kommunen for selve frøblandingen, mens lodsejerne selv skal stå for jordbehandling og såning af frøene.

Frøblandingen, der udleveres, består af 20-25 forskellige hjemmehørende arter. Håbet er, at blomsterstriberne kan forblive på områderne i flere år og være med til at opbygge biodiversiteten.

For at sikre den bedste kvalitet af faunastriberne, kan det være en god idé at høste en del af arealet om efteråret. En vejledning om pleje vil blive sendt ud til dem, der deltager i løbet af sæsonen.

Tilmelding senest den 7. april
Hvis man ønsker at tilmelde sig projektet, skal man gøre det senest den 7. april. Tilmeldingen foregår på Nordsjællands Landboforenings hjemmeside. Du kan tilmelder dig HER. Her kan man også læse mere om projektet LÆS HER.

Allerød Kommune oplyser, at hvis der kommer flere tilmeldinger end forventet, kan det ikke garanteres, at der er tilstrækkelige frø til alle. Derfor opfordres alle interesserede til at tilmelde sig i god tid.

Det kunne eksempelvis være fint, hvis man såede vilde blomster på grundarealet, som ligger lige syd for INGO-tankstationen ved indkørslen til Drabæk Huse. Manipuleret foto: Flemming Nyberg/AOB.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET