Natur og seværdigheder bør gøres tilgængeligt for flere

“Vandreruter kunne for eksempel markeres med diskrete skilte med QR-koder til app med information om lokale seværdigheder, biologi, historie med mere”.

Man kunne ønske sig lidt bedre skiltning”. Fotomanipulation: Flemming Nyberg/AOB

DEBAT I et debatindlæg i SN.DK-Allerød skiver en borger, Michael Kock:
”Som relativt nytilflyttede til Allerød Kommune nyder vi fortsat at udforske de fantastiske naturområder, som kommunen er rig på. Senest var vi på vandretur i Tokkekøb Hegn og rundt om Storedam søen, hvor vi ville se Kongedyssen.

Selvom vi ikke er de skarpeste stifindere, kunne man måske ønske sig lidt bedre skiltning. 11 kilometer blev til 15 kilometer og mange spændende omveje undervejs. Udover en meget stor flok rådyr mødte vi forbavsende få mennesker undervejs”.

“Udover en stor flok rådyr mødte vi forbavsende få mennesker undervejs”. Arkivfoto: Stine Nyberg/AOB

Michael Kock skriver videre: “Allerød Kommunes vision lyder: ‘Tæt på hinanden – Tæt på naturen’. Kunne visionen måske omsættes i en bedre facilitering af udnyttelsen af de mange muligheder, som vores lokale skove og naturområder byder på?

Vandreruter kunne for eksempel markeres med diskrete skilte med QR-koder til app med information om lokale seværdigheder, biologi, historie med mere. Hvis man inddrog skoler og frivillige foreninger, kunne man i fællesskab udvikle materialer, som kunne anvendes i undervisningen og være tilgængelige for alle interesserede borgere.

Rigtig meget information findes allerede i Lokalhistorisk Arkiv og Forening, som kunne gøres interaktivt tilgængeligt i en app. Tror det vil være spændende at læse/høre om Brudevæltelurerne og tidsperioden 800-700 f. Kr. eller om mindestenen i Tokkekøb Hegn og Danmark under 2. verdenskrig via en app eller podcast, samtidig med at man får alle sanser vakt ved fysisk at bevæge sig rundt i området og opleve naturen, hvor begivenhederne har fundet sted. På den måde vil man kunne kombinere motion med læring og naturoplevelser samt inddragelse af kommunens mange frivillige foreninger og fællesskaber i et fælles Allerødprojekt”.

Michael Kock slutter: “Jeg vil formode, at Naturstyrelsen vil se velvilligt på et sådant projekt, som fremmer naturforståelse og historisk viden. Vi er forkælede i Allerød med al den natur i baghaven. Den skal vi passe på. Men også udvikle for at bevare den og gøre den tilgængelig for flere”.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET