Dialogmøde om klimaneutrale varmeløsninger

Allerød Kommune inviterer til drøftelse om fremtidens kollektive og klimaneutrale varmeløsninger. Dialogmødet afholdes den 10. april.

Dialogmødet afholdes på Kirkehavegård i sal 2, Kirkehaven 16 i Lillerød. Tilmelding er påkrævet. Illustration: Allerød Kommune

VARMELØSNINGER Opgaveudvalget omkring kollektive og klimaneutrale varmeløsninger i Allerød Kommune inviterer dig - som er borger i Allerød Kommune - til dialogmøde, hvor du kan være med til at give input til de anbefalinger, som opgaveudvalget skal levere til byrådet i sommeren 2024. 

Professor i energiplanlægning Brian Vad Mathiesen fortæller med indlægget "Hvornår er energien bedst?" om Varmeplan Danmarks arbejde og tankerne for landet som helhed.

På mødet vil du høre om den politiske ambition for varmeplanlægning i Allerød Kommune og få mulighed for at bidrage ind i drøftelser omkring netop varmeforsyningsløsninger i Allerød Kommune.

Tilmelding
- Tilmeldingsfristen er den 3. april kl. 12:00.
- Dialogmødet afholdes på Kirkehavegård i sal 2, onsdag den 10. april i tidsrummet kl. 18:15 – 21:00, og du har mulighed for at ankomme fra kl. 17:45.
- Der er 80 pladser og pladserne fordeles efter først til mølle.

*****

Dansk opfindelse fjerner CO2 fra BIOgassen
Metoden mindsker den mængde CO2, som BIO-gasanlæg i dag lukker ud.

I forbindelse med etableringen af klimaneutrale varmeløsninger har flere af vores læsere - som i dag næsten alle har gaskedler - spurgt AOB, om vi kunne uddybe den artikel vi skrev tidligere om muligheden for, at man fremover kunne beholde sit gasfyr, idet BIO-gassen på sigt kan blive CO2-neutral LÆS HER.

Her ses den biogasreaktor, hvor de danske forskere ved Aarhus Universitet har udviklet og testet deres nye opfindelse. Nu er tiden kommet til at prøve det af i længere tid for at teste, om det er klart til at blive rullet ud til flere værker. Temafoto

Vi kan nu oplyse, at man er et skridt på vejen til at løse en del af klimakrisen, idet en dansk opfindelse fjerner CO2 fra biogassen. Metoden mindsker den mængde CO2, som biogasanlæg i dag lukker ud.

BIOgas er i modsætning til NATURgas CO2-neutral, men det betyder ikke, at den slet ikke udleder CO2. Men Michael Vedel Wegener Kofoed - forsker ved Institut for Bio- og Kemiteknologi ved Aarhus Universitet - oplyser, at den nye teknologi kan lave om på dette. Når brint sprøjtes ind i biogasreaktoren, begynder mikroorganismerne ved hjælp af brinten at omdanne CO2’en til metan.

3,1 milliarder kroner er sat af til forskning
I efteråret blev en aftale vedtaget, hvor 3,1 milliarder kroner blev sat af til forskning i grønne løsninger - herunder specifikt denne omtalte teknologi. Michael Vedel Wegener Kofoeds løsning er derfor måske kun den første ud af mange nye teknologier, vi vil se i de kommende år.

Michael Vedel Wegener Kofoed siger: “Vores projekt skal nu teste teknologien af i en større skala - og så vil tiden vise, om det er effektivt og prisstærkt nok til at blive rullet ud i resten af landet. Vi håber på, at det fører til, at vi kan øge den mængde biogas, vi bruger i Danmark, så vi i fremtiden kun har BIOMENTAN på det danske naturgasnet, som dermed kan bevares”.

Det bliver interessant at høre, om man ved dialogmødet den 10. april også behandler BIOMENTAN-løsningen.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET