Søstre fra Blovstrød er med i MGP-slutspurten

Lisa og Xenia skal synge 'Ham, som troede' foran 15.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen.

Lisa og Xenia fra Blovstrød er med i finalen, hvor der i alt er 10 indslag.

Lisa og Xenia fra Blovstrød er med i finalen, hvor der i alt er 10 indslag.

MGP-19 Feltet af finalister til MGP 2019 er blevet offentliggjort, og blandt de ti indslag, som afvikles lørdag, den 2. marts i Jyske Bank Boxen i Herning er to søstre her fra Blovstrød - Lisa og Xenia - der deltager med sangen 'Ham, som troede'.

Lisa og Xenia er henholdvis 12 og 15 år. Deres sang handler om nogle forskellige drenge, der tror, at de kan manipulere en pige - men det kan de ikke. Lisa og Xenia ses ikke så meget, som de plejer, for Xenia går i øjeblikket på efterskole i Kolding. Men på grund af MGP har søstrene fået noget mere tid sammen.

Det oplyser DR, der arrangerer børnenes Melodi Grand Prix. Det er 20. gang, MGP-finalen finder sted, og den vises på DR1 lørdag, den 2. marts fra kl. 20:00 med 15.000 tilskuere i Boxen og med Joakim Ingversen og Silja Okking som værter.

Langt forløb frem mod finalen
MGP-deltagerne har selv skrevet tekst og musik til de sange, de optræder med. Flere end 460 børn sendte bidrag ind til DR, og heraf gik 50 videre til tre workshops.

På de tre workshops blev børnene inspireret og vejledt af professionelle musikere, der gav dem en musikalsk indsprøjtning, som børnene enten kunne tage med sig hjem i deres videre leg med musik - eller med i MGP-forløbet.

20 deltagere blev udtaget til auditions i Aarhus og København, og her blev de ti finalister så fundet. Siden oktober har MGP-finalisterne mødtes på bootcamps og lavet prøver på deres optræden.

En stor musikfest
Magnus Banner, der er redaktør på MGP 2019, siger:
"Det er overvældende, hvor mange der hvert år sender bidrag ind, og selvom det også er en musikkonkurrence, er det frem for alt en hyldest til musikken og dens samlende egenskab. Finalisterne konkurrerer om at vinde, men mest af alt er de sammen om at skabe en stor musikfest for hinanden og hele landets børn.

Fra de indledende bootcamps til de intense dage op til showet udvikler de et helt særligt sammenhold - og det er en energi, der mærkes helt frem til finalen, hvor de står og hepper og hujer på hinanden foran scenen. MGP lykkes, når det samler familien og inspirerer børn til både at skabe egne sange, men også til at være gode venner."

Man kan følge finalisterne i programserien 'Drømmen om MGP' på DRTV og DR Ultra, ligesom finalisternes profiler vil være at finde på Instagram og Facebook.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET