Digitalt ur på kirketårnet

Man har i længere tid arbejdet med tanken om at skifte tårnuret ud med et mere tidssvarende ur - og nu er det lykkedes.

Det nye digitale ur har også sekundviser og skifter automatisk til sommertid. Foto: AOB

Det nye digitale ur har også sekundviser og skifter automatisk til sommertid. Foto: AOB

TIDSSVARENDE Blovstrød Kirke følger med tiden - og på kirketårnet har man nu skiftet det tidligere analoge ur ud med et moderne digitalt ur. Det har flere fordele, bl.a. at det tilpasser sig dagslysets styrke, og i øvrigt lyser det om natten, så man tydeligt - døgnet rundt - kan se hvad klokken er.

“Da uret er digitalt styret, går det meget præcist og skifter automatisk over til sommertid. Ved evt. strømsvigt, kan uret fortsætte i ca. to døgn ved hjælp af et backup-batteri,” siger kirkeværge, Tage V. Andersen, og fortsætter:

“Vi har måttet ansøge Helsingør Stift for at få tilladelse til at erstatte det gamle analoge ur med det nye fine digitale ur. Og vi har endvidere konsulteret vores kirkearkitekt mht. valg af farverne. Som det fremgår, er viserne gyldne, så man i stor afstand kan aflæse hvad ‘klokken har slået’.”

Sognepræst Kristine K. Ravn siger i den forbindelse: ”Det har været en længere proces, og jeg synes resultatet er rigtigt fint. Det er vigtigt, at kirken følger med tiden, og netop en udskiftning af det flere hundrede år gamle mekaniske ur symboliserer det rigtigt godt. Vi er nu to unge præster ved kirken, og det må være slut med at bevare gamle ting bare for at bevare gamle ting.”

Flere borgere har spurgt, hvorfor der var stillet stillads op ved kirketårnets gavl - men udskiftningen af uret giver nu forklaringen. Foto: AOB

Flere borgere har spurgt, hvorfor der var stillet stillads op ved kirketårnets gavl - men udskiftningen af uret giver nu forklaringen. Foto: AOB


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET