Festsalen var fyldt til bristepunktet og flere måtte nøjes med en ståplads

Borgermødet på Blovstrød Skole var et tilløbsstykke - alle ville høre om boligudbygningen i Blovstrød, som vil tilføre vor by nyt liv

Tæt på 200 interesserede borgere var mødt frem i Festsalen på Blovstrød Skole for at høre mere nyt om bebyggelserne på vestsiden af Kongevejen. Foto: AOB

Tæt på 200 interesserede borgere var mødt frem i Festsalen på Blovstrød Skole for at høre mere nyt om bebyggelserne på vestsiden af Kongevejen. Foto: AOB

TILLØBSSTYKKE  I går aftes var der - som annonceret - borgermøde i Blovstrød Skoles Festsal, hvor tæt på 200 interesserede borgere var mødt frem for at høre om de planlagte byggerier på vestsiden af Kongevejen. 

Formanden for Teknik- og Planudvalget, Jesper Hammer, bød velkommen og orienterede om, at der først ville være præsentationer af de to af byggerierne som pt. ligger til offentlig høring (Teglskoven og Grønningen), og efterfølgende ville der være mulighed for at kontakte de enkelte projektmagere ved de enkelte stande, som var opstillet i korridoren uden for festsalen. Ved selve præsentationerne var der ikke mulighed for at stille spørgsmål.

Formanden for Teknik- og Planudvalget, Jesper Hammer, bød velkommen. Foto: AOB

Formanden for Teknik- og Planudvalget, Jesper Hammer, bød velkommen. Foto: AOB

'Grønningen' og 'Frugtlunden'
Land Development ved Søren Due Hansen lagde ud med at præsentere firmaets to projekter navngivet 'Grønningen' og 'Frugtlunden', som i lokalplanforslaget er benævnt 'Grønningen'. Lokalplanen giver mulighed for 79 rækkehuse i 1- og 2-plan samt 45 villagrunde.

Søren Due Hansen fortalte, at villaerne (Grønningen) bliver meget fleksible, så beboerne får store frihedsgrader til selv at vælge hvilken slags hus man ønsker, og rækkehusene (Frugtlunden) bliver ligeledes bygget i gedigne vedligeholdelsesfrie materialer med  facader i mursten og bliver alle gennemlyste af dagslys. Boligstørrelserne bliver fra 108 – 135 m2 i 1-plan samt 125 – 145 m2 i 2-plan. Boligerne bliver alle udført med en privat carport, og man har lagt stor vægt på at integrere boligerne i områdets naturlige og varierede terræn med henblik på opnåelse af udsigt til de grønne områder.

Land Development ved Søren Due Hansen lagde ud med at præsentere firmaets to projekter navngivet 'Grønningen' og 'Frugtlunden'. Foto: AOB

Land Development ved Søren Due Hansen lagde ud med at præsentere firmaets to projekter navngivet 'Grønningen' og 'Frugtlunden'. Foto: AOB

HusCompagniet
Søren Due Hansen oplyste, at Land Development har indgået en samarbejdsaftale med Danmarks største husbygger HusCompagniet om at bygge husene på området. Herefter tog direktør Martin Ravn-Nielsen over og oplyste, at HusCompagniet har markedets bedste kundetilfredshed og er kåret til 'Årets Husbygger' de seneste 4 år i træk. HusCompagniet kommer til at sælge, bygge og overdrage alle husene - både bebyggelsen på Frugtlunden og Grønningen.

Direktør Martin Ravn-Nielsen oplyste, at HusCompagniet har markedets bedste kundetilfredshed og er kåret til 'Årets Husbygger' de seneste 4 år i træk. Foto. AOB

Direktør Martin Ravn-Nielsen oplyste, at HusCompagniet har markedets bedste kundetilfredshed og er kåret til 'Årets Husbygger' de seneste 4 år i træk. Foto. AOB

'Teglskoven'
Efterfølgende blev projektet 'Teglskoven' præsenteret ved arkitekt Stig Lassen fra White arkitekter, der gennemgik de overordnede principper for byggeriet. For at sikre alle beboere nærhed til naturen, udlægges et indre, grønt opholdsmiljø med legearealer og fælleshus til beboerne i området. Alle boliger henvender sig enten til den indre, fælles grønning eller til det omgivende landskab.

Arkitekt Stig Lassen   fra White arkitekter   viser de overordnede principper for byggeriet. Foto: AOB

Arkitekt Stig Lassen fra White arkitekter viser de overordnede principper for byggeriet. Foto: AOB

Der opføres ca. 118 almene boliger og ca. 45 ejerboliger, og der opføres en boligmasse, der er sammensat af både mindre boliger, fra 45 m2 til større boliger på op til 110 m2. Boligmassens sammensætning er med til at sikre et varieret udbud i området.

LejerBo
Efterfølgende orienterede LejerBos projektleder Per Jensen om, at byrådet udbød i sin tid en del af arealet til almene boligformål i konkurrence, og Lejerbo vandt konkurrencen sammen med White arkitekter som totalrådgiver med en bebyggelse, der med afsæt i nærheden til skoven udformede et forslag til en tæt-lav bebyggelse, hvor skovens landskabelige kvaliteter blev trukket igennem området.

Projektleder Per Jensen fortalte, at Lejerbo vandt konkurrencen sammen med White arkitekter. Foto: AOB

Projektleder Per Jensen fortalte, at Lejerbo vandt konkurrencen sammen med White arkitekter. Foto: AOB

Renoveringen af Kongevejen
De to præsentationer varede i alt en halv time, hvorefter man i ca. halvanden time kunne stille spørgsmål ved de enkelte stande, hvor også Bonava med 'Drabæk Huse' var repræsenteret, lige som Allerød Kommune havde en stand, hvor man desværre kun kunne se en plantegning af den nu renoverede Kongevej, men man kunne således ikke få oplysninger om udformningen af den næste etape. Det blev dog oplyst, at der er bevilliget penge i år til strækningen videre frem til Sjælsø Allé.

Bonava fik også mange henvendelser om Drabæk Huse. Foto: AOB

Bonava fik også mange henvendelser om Drabæk Huse. Foto: AOB

Boligmulighed for en hver smag
Spørgelysten var stor, og mange blev skrevet op for en reservation til en fremtidig bolig i det nye spændende boligområde - hvor der er en boligmulighed for næsten en hver smag.

LÆS VORES TIDLIGERE ARTIKLER OM PROJEKTERNE HER:
Lokalplanforslag for Teglskoven
Lokalplanforslag for Grønningen