Niras fusionerer med Alectia

Det er første gang, at to af branchens største ingeniørvirksomheder fusionerer

NIRAS, som har hovedsæde her i Blovstrød, fusionerer med ALECTIA, og der bliver dermed skabt en ny stor aktør blandt de rådgivende ingeniører. Foto: AOB

NIRAS, som har hovedsæde her i Blovstrød, fusionerer med ALECTIA, og der bliver dermed skabt en ny stor aktør blandt de rådgivende ingeniører. Foto: AOB

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras med hovedsæde her i Blovstrød på Sortemosevej 19 fusionerer med Alectia (tidl. Birch & Krogboe). Og med fusionen bliver der skabt en ny stor aktør blandt de rådgivende ingeniører. Den er med et solidt, dansk afsæt parat til at vokse endnu mere internationalt, lyder det fra de to partnere.

Begge virksomheder har indtil nu begge haft offensive vækststrategier, og dem bliver der holdt fast i.

Niras' administrerende direktør Carsten Toft Boesen udtaler: "Vi får en større volumen og kan tilbyde vores kunder endnu mere i ét hus. Inden for alle sektorer, vi opererer i, bliver vi blandt markedslederne. Vi får særdeles stærke faglige miljøer, som gør den nye virksomhed til en attraktiv arbejdsplads for de bedste specialister." NIRAS' direktør Carsten Toft Boesen, kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed.

Det er første gang, at to af branchens største virksomheder fusionerer. Fusionen bliver gennemført ved først at sammenlægge de fonde, der er hovedaktionærer, og derefter de operative selskaber.

"I stedet for at bruge penge på opkøb begynder den fusionerede virksomhed derfor med summen af de to virksomheders finansielle styrke. Derfor fortsætter man vækststrategien, især internationalt," lyder det i en pressemeddelelse.