Veteraner i bopælsklemme i Høvelte

Veteraner har oplevet, at det kan være svært at få flyttet deres folkeregister-adresse til veteranhjemmet i Høvelte

HKH Kronprinsesse Mary indviede KFUM's   nye rekreationsboliger   ved Høvelte Kaserne i april 2014.  Arkivfoto: AOB

HKH Kronprinsesse Mary indviede KFUM's nye rekreationsboliger ved Høvelte Kaserne i april 2014.  Arkivfoto: AOB

Flere veteraner har oplevet, at det har været svært at få flyttet deres folkeregisteradresse til det sted, hvor de nu opholder sig i kortere eller længere tid. Bl.a. har Allerød Kommune, der rummer de nye rekreationsboliger for veteraner i Høvelte, vist tilbageholdenhed med at tildele veteranerne en folkeregisteradresse netop med den begrundelse, at boligen eller værelset 'er et midlertidigt opholdssted.'

Veteraner i bopælsklemme
Baggrunden for sagen er en artikel i medlemsbladet for Centralforeningen for stampersonel, der taler om 'Veteraner i bopælsklemme.' Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gitte Overgaard, der er socialchef i Allerød Kommune, siger til Amtsavisen: "Langt de fleste veteraner har jo en bolig eller er i et forhold, hvor de har en bolig, som de så af forskellige grunde ikke kan være i for en periode, når de kommer til rekreationshjemmet. De er jo kun på hjemmet i et midlertidigt forløb og vender så tilbage til egen bolig."

Men dermed stopper sagen ikke. Byrådsmedlem Erik Lund er også næstformand i Lokalkomitéen for KFUM´s Veteranbo er gået ind i sagen og udtaler:

I ingenmandsland
"Veteranerne skal selvfølgelig ikke lide under, at den forrige og nuværende regering ikke har løst det lille problem, der er, med hensyn til hvilken kommune, der skal betale for de udgifter, der er forbundet med veteranernes ophold på veteranhjemmet." 

"Problemet har været rejst overfor de seneste regeringer, men de har åbenbart ikke gjort noget ved sagen. Problemet skal løses nu, og vores veteraner må under ingen omstændigheder kunne føle sig i 'ingenmandsland'," siger Erik Lund, som vil tage kontakt til den konservative ledelse på Christiansborg for at få sagen rejst politisk.