Store problemer hos forældre til dagplejebørn

Forældrene frygter, at den varslede besparelse vil forringe dagplejen, når man vil gå fra tre-børns-kontakt til fire-børns-kontakt

Også i Blovstrød er man bekymret for, hvad en varslet besparelse vil betyde for dagplejen, når man vil gå fra tre-børns-kontakt til fire-børns-kontakt. Arkivfoto: AOB

Også i Blovstrød er man bekymret for, hvad en varslet besparelse vil betyde for dagplejen, når man vil gå fra tre-børns-kontakt til fire-børns-kontakt. Arkivfoto: AOB

Der er stor bekymring blandt forældrene til dagplejebørn i Allerød Kommune for, hvad en varslet besparelse kan betyde for dagplejen. Det kom klart frem, da dagplejen i Lillerød, Lynge og Blovstrød i mandags holdt sit årlige forældremøde. Det skriver allerødnyt.dk og skriver videre:

Stemningen under formand Rikke Kajhøj Jensens beretning var plaget af stor bekymring og frustration, fremgår det af et referat fra forældregruppen.

Fire børn fast hver
"Som det ser ud i næste års budget, skal vores dagplejere til at have fire børn fast hver. Umiddelbart lyder det måske ikke af meget, men det vil have vidtrækkende konsekvenser for børnene, og jeg er meget bekymret," sagde Rikke Kajhøj Jensen.

Forældrene frygter, at det kan komme til at betyde, at alle børn i Blovstrøds fire dagplejer og Lynges tre ikke længere kan blive passet af en dagplejemor i henholdsvis Blovstrød og Lynge som de kender, når deres egen er syg eller holder ferie - men i stedet vil blive fordelt i henholdsvis Lynge eller Lillerød, alt efter hvor der er plads.

Det frygtes også, at dét som er det helt centrale, når man som forældre vælger dagplejen, nemlig nærheden og trygheden ved at aflevere til et kendt ansigt, ryger, og at den varslede besparelse i høj grad vil skade dagplejen.

Rikke Kajhøj Jensen slog på mødet fast, at "Vi har i bestyrelsen i det forgangne år brugt utroligt mange kræfter på at råbe politikerne op."

Negative konsekvenser står ikke mål med besparelserne
"De negative konsekvenser står slet ikke mål med den besparelse på bare en kvart million årligt, som det reelt vil betyde," sagde formanden.

Efter formandens beretning blev der valgt en ny bestyrelse for forældregruppen, og der blev snakket flittigt blandt bekymrede forældre: Hvordan skal man råbe politikerne op, når man ikke som i tilfældet med Lillerød Skole kan mønstre 2800 demonstranter?, lyder spørgsmålet i forældregruppens referat.

Fra tre-børns-kontakt til fire-børns-kontakt
Connie Daugbjerg, leder af dagplejen, oplyser, at det i budget 2016-2019 er besluttet, at dagplejerne skal gå fra den nuværende tre-børns-kontrakt til en fire-børns-kontrakt.

"I dag passer dagplejerne tre børn, men fra 1. januar 2016 skal de således passe fire børn hver. Hvordan strukturen skal hænge sammen er op til en forhandling mellem Allerød Kommune og FOA - vi ved ikke, hvad det kommer til at betyde på nuværende tidspunkt," siger Connie Daugbjerg.