Nu skal der separatkloakeres i vores kommune

Byrådet har besluttet, at grundejere i Allerød Kommune skal separatkloakere.

Vi bliver stadig flere mennesker, der alle skal have afledt vand. Samtidig er mange kloakker opført på et tidspunkt, hvor der ikke var behov for at kloakkerne skulle kunne håndtere så store mængder vand. Det betyder, at overbelastningen er og bliver et stadig større problem - også i Allerød Kommune. Arkivfoto.

SEPARATKLOAKERING Mandag, den 28. oktober afholdes et informationsmøde for grundejere om den kommende separatkloakering i kommunen.

Kommunen opfordrer grundejere til at komme og høre om kommunens planer for separatkloakering - og hvad det betyder for dig som grundejer i kommunen. Informationsmødet afholdes på rådhuset i Allerød, Bjarkesvej 2, i Borgerportalen kl. 17:00-19:00. Man skal dog tilmelde sig informationsmødet, og tilmeldingsfristen er den 24. oktober.

Program: Tal med politikere og rådgivere
Borgmester Karsten Längerich og udvalgsformand Miki Dam Larsen vil informere om, hvorfor byrådet har besluttet, at grundejere i Allerød Kommune skal separatkloakere.

Novafos fortæller om, hvordan processen vil forløbe.

Der vil være en række stande, hvor politikere og rådgivere står klar til at besvare spørgsmål. Rådgiverne kommer fra både Allerød Kommunes Natur, Miljø og Klimaafdeling og Novafos.

Kommunen ser frem til at møde med borgerne og have en konstruktiv dialog om processen for separatkloakering.

FAKTA:
Separatkloakering betyder, at regnvand og spildevand skal skilles ad i hver sit separate rør. Det gør man ved at lave en ny regnvandsledning i vejen ved siden af den nuværende fælleskloakledning. Fælleskloakledningen bliver derfor efterfølgende en spildevandsledning, fordi den kun skal modtage spildevand.

Mængden af regn er steget støt siden man startede med at måle regnmængderne i 1874 og der er i de senere år kommet mange flere skybrud.

Samtidig er vi blevet ca. 1 million flere mennesker i Danmark de sidste 50 år, hvilket har betydet flere boliger, der skal have bortledt spildevand fra bad, toilet og køkken. Kloaknettene, der skal håndtere de øgede mængder vand, er til gengæld ikke alle steder helt fulgt med. Mange kloakrør er således ikke dimensioneret til den øgende mængde spildevand.

Byrådet har godkendt en rækkefølgeplan for klimatilpasningen af kloaksystemet, hvor kommunens regnvandskloakerede områder er inddelt i 9 delområder. 

Det første områder, der bliver taget fat på, er den fælleskloakerede del af Lillerød, samt Vassingerød. Grundejerne i området vil i løbet af 2026 blive orienteret direkte om de konkrete planer. Herunder om tidsplanen for området.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET