Anemonerne blæser på nattefrosten

Anemonerne skynder sig at blomstre, inden bøgen springer ud og skygger for solen.

Utrolig mange steder oplever man netop nu den hvide skovbund af anemoner. Den skal nemlig skynde sig at blomstre, inden bøgen springer ud og skygger for solen. Foto: Flemming Nyberg/AOB

ANEMONETID Ifølge kalenderen har det snart været forår i to måneder. Men det er dog ikke rigtig den oplevelse vi har, når man træder ud ad hoveddøren om morgenen her i Blovstrød, hvor termometeret mange gange har vist nattemperaturer på minusgrader, og samtidig har vi haft den mest våde måned i de sidste 88 år. Kun enkelte gange har temperaturen sneget sig over 15 graders varme midt på dagen. Men ifølge DMI kan vi dog her i Blovstrød vente op til over 20 grader i løbet af ugen.

Skovens dejligste forårsblomst
Det forhindrer dog ikke, at anemonerne i skovene omkring os overalt titter frem - uanset nattefrosten. Disse planter - en af skovens dejligste forårsblomster - skal nemlig skynde sig at blomstre, inden bøgen springer ud og skygger for solen. Man kan netop nu ved en tur i skoven opleve dette smukke syn i bl.a. Tokkekøb Hegn.

Men bemærk: Det kan være fristende og virke ligetil at gå i skoven og grave anemoner og deres rødder op og bringe skovbunden hjem i haven. Men det er ulovligt, medmindre man har en aftale med skovens ejer.

Den mere sjældne blå anemone har vores fotograf fundet i en af Blovstrøds smukke haver. Foto: Flemming Nyberg/AOB

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET