Sct. Georgs Gilderne fejrede i går 50 års jubilæum i Blovstrød

Sct. Georgs Gilderne i Danmark – spejder idéen for voksne.

To jubilarer, Gitte Søgaard og Alfred Hansen - begge fra Blovstrød - har været med helt fra starten og fik i den anledning hver overrakt en 50-års nål. Foto: Flemming Nyberg/AOB

JUBILÆUM Her i Allerød findes der en afdeling af den landsdækkende bevægelse Sct. Georgs Gilderne. Det er en bevægelse, der støtter spejderne ved at hjælpe dem økonomisk. Mange medlemmer har selv været spejdere som børn eller unge. Der samarbejdes med Spildopperne, dels på Gladgården og dels ved de månedlige indsamlinger af brugte ting.

Lisbeth Skovgaard, som er gildemester (formand) for Sct. Georgs Gilderne i Allerød. Foto: Flemming Nyberg/AOB

Lisbeth Skovgaard, som er gildemester (formand), fortæller: “Gildet har de samme idealer som spejderne og arbejder for beskyttelse af naturen og humanitære opgaver. I sammenslutningen har man desuden mulighed for at bevare kammeratskabet fra spejdertiden.”

Bevægelsen er international
Sct. Georgs Gildet i Allerød fejrede i går - den 23. april - sit 50-års jubilæum i Blackfoods spejderhytte med et flot arrangement. To af medlemmerne har været med helt fra starten og fik i den anledning hver overrakt en 50-års nål. De to jubilarer er Gitte Søgaard og Alfred Hansen, begge fra Blovstrød.

Lisbeth Skovgaard siger videre: “Efterhånden er vi oppe i årene og ikke så mange medlemmer mere. Derfor er det planen, at Gildet slår sig sammen med Ravnsholt Gildet, som også er hjemmehørende i Allerød, i nærmeste fremtid.”

ooo000ooo

FAKTA
Sct. Georgs Gilderne i Danmark (i daglig tale ofte blot ‘gilderne’) er et mødested og fællesskab for nuværende og tidligere spejdere, hvor man samles under sloganet ‘Spejderidéen for voksne’. 

Gildebevægelsen er åben for alle uden hensyn til oprindelse, race eller tro. Sct. Georgs Gilderne tager ikke stilling i partipolitiske anliggender. Derimod forventes det, at medlemmerne tager stilling i samfundsmæssige, etiske og religiøse spørgsmål.

90-års jubilæum
Sct. Georgs Gilderne i Danmark blev stiftet i København den 24. april 1933. Det er altså netop i dag Gilderne har 90-års jubilæum. Det danske initiativ bredte sig, og indgår i dag i den internationale bevægelse opstået i og udgået fra Danmark. Den internationale sammenslutning hedder International Scout and Guide Fellowship (ISGF) og omfatter nu gilder og medlemmer i mere end 100 lande med over 50.000 medlemmer.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET