Hunde i snor - på engen

Naturstyrelsen Nordsjælland tar’ bøde-blokken frem, hvis man registrerer hunde, som ikke er i snor - bl.a. på Blovstrød enge.

Hundeejere vil blive mødt med bødekrav (op til 2000 kr.), hvis forbuddet ikke overholdes. Også selvom det er første gang. Foto: Flemming Nyberg /AOB

HUNDETUR På websitet ‘BLOVSTRØD’ har der været diskussion om hunde måtte løbe løs på bl.a. Blovstrød enge, idet flere har givet udtryk for at være utrygge ved de ‘løse’ hunde. En Blovstrød-borger skriver således: “Et generelt spørgsmål fra en der tit færdes på engen og ikke bryder sig om hunde. Hvad siger reglerne egentligt om brug af snor? Er det kun et krav, hvis man ikke har styr på sin hun? Eller slet ikke?” Og svaret er enkelt: Alle hunde på engen skal holdes i snor - jf. kommunens skiltning. Går man tur med sin hund uden at have den i snor, kan det resultere i en bøde på 2000 kroner.

Regler for hunde i naturen
Naturstyrelsen Nordsjælland har i flere år lavet kampagner for at gøre opmærksom på reglerne for hund i naturen. Og styrelsen lancerer nu en kampagne, hvor man kommer rundt i skov- og naturområder i seks kommuner i Nordsjælland, og man har bødeblokken med, lyder advarslen.

“Hundeejere vil derfor blive mødt med bødekrav, hvis forbuddet ikke overholdes. Også selvom det er første gang. Naturstyrelsen henstiller derfor alle hundeluftere til fremover at benytte hundeskovene, hvis hunden skal slippes fri af snoren,” siger biolog og naturvejleder Anne Johannisson, Naturstyrelsen Nordsjælland.

Rigtig mange mennesker holder af at lufte deres hund i naturen. Det kan man gøre i stort set alle statens skove og naturområder - når bare hunden er i snor.

Hundeskove
Naturstyrelsen har også udpeget en række skove eller dele af skove, hvor hundene må løbe uden snor – og der er desuden oprettet en række hundeskove med hegn om, hvor hundene frit kan løbe rundt – hvis ejeren har kontrol med hunden, så de ikke generer andre naturbrugere og så de ikke pludselig stikker af efter en hare, en fugl eller bare forstyrrer det vilde dyreliv.

Her ligger de to nærmeste hundeskove i forhold til Blovstrød.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET