Hvor kommer den daglige konstante bankelyd fra?

Flere af AOBs læsere har spurgt om hvor de daglige og konstante bankelyde kommer fra. Vi har svaret.

Når der er tale om ‘blød bund’, skal der pælefunderes for et byggeri. Dvs. at der etableres et fundament ved at nedramme armeret jernbetonpæle, som bankes ned af store maskiner, såkaldte rambukke. Og det er rambukken, som skaber de høje bankelyde. Arkivfoto: Ivan-jakobsen.dk

BANKELYDE Store dele af Blovstrøds beboere har i en længere periode dagligt været plaget af konstante bankelyde. Og flere af vores læsere har spurgt om vi kunne forklare årsagen til de generende bankelyde, og hvor længe de mon ville blive ved.

AOB har nu undersøgt sagen nærmere, og kan oplyse, at bankelydene stammer fra etableringen af et nyt munderingsdepot ved Høvelte Kaserne, hvor der før var boldbane og helikopterplads. Området støder op mod Høveltevej og et moseområde, og der er tale om en gammel byggetilladelse, som nu langt om længe realiseres.

Da der er tale om ‘blød bund’, skal der piloteres (pælefunderes). Dvs. at der etableres et fundament ved at nedramme armeret jernbetonpæle, der bankes ned i jorden af store maskiner - såkaldte rambukke. Og det er rambukken som skaber de høje bankelyde.

Det oplyses, at det ikke blot er Blovstrød-borgerne, som hører bankelydende, men også borgerne i Birkerød. Noget tyder dog på, at man nu har afsluttet piloteringen - nu får vi se - eller rettere høre!

Et mere tidssvarende munderingsdepot
I øvrigt kan vi oplyse, at det nye munderingsdepot bliver mere tidssvarende og praktisk. Det bliver indrettet, så man kan køre med store køretøjer og gaffeltrucks, og samtidig forsynes det med ventilationsanlæg, som kan sikre Forsvarets moderne materiel mod fugt og kondens. Det har blandt andet været problemet i de gamle kælderdepoter i rødstensbygningerne fra 1939.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET