Så skal vi til at sortere alle otte fraktioner

Har du styr på din kildesortering - eller er der kaos i dit køkken og bryggers?

Nu har vi fået den sidste affaldsbeholder på plads, så nu er vi klar til den store kildesortering af i alt 8 fraktioner. Illustration: Flemming Nyberg/AOB

KILDESORTERING Vi har i længere tid sorteret i de tre tidligere leverede affaldsbeholdere, men nu er den fjerde beholder også klar til at blive taget i brug - dette gælder for madaffald og restaffald. Så nu skal vi holde styr på i alt otte affaldsfraktioner. Endvidere skal ‘farligt affald’ sorteres særskilt.

AOB har løbende fået mange spørgsmål om kildesorteringen - om hvilke enheder der skulle i de forskellige sorte affaldsbeholdere. Vi vil fremover henvise til den fra kommunen nu udleverede ‘Sorteringsvejledning’, som er et fint brugervenligt hæfte.

En fin sorteringsvejledning. Men hvis du vil vide endnu mere, så kontakt Allerød Kommune, Natur og Miljø HER. Foto: Flemming Nyberg/AOB

Obligatorisk sortering ved husstanden
Flere læsere har beklaget sig over den totalt ændrede køkkenindretning til de mange affaldsfraktioner. Fremover bliver det ikke muligt at aflevere dele af kildesorteringen til genbrugspladsen. Der var tidligere en mulighed for at afmelde affaldsbeholderne - men nu bliver de fire beholderne ved husstandene obligatoriske. Men har du styr på din kildesortering - eller er der kaos udendørs og i dit køkken eller bryggers?

AOB har modtaget en løsning, hvor man kan klare problemet mht placeringen af madaffald og restaffald i et 60-cm underskab, selvom pladsen er trang, idet der i forvejen står en Ø 20 cm stor Quooker-varmtvandsbeholder. Jf. nedenstående foto.

På indersiden af lågen hænger der to beholdere til henholdsvis restaffald og køkkenaffald. Ud for Quookeren er der kun 19 cm til inderside låge, men beholderen til restaffald er kun 16 cm dyb. Den er til gengæld 40 cm høj og kan således indeholde en 30 liter affaldspose. Privatfoto

Glassortering
I visse kommuner har man fravalgt at have glas med i husstandstømningerne pga. arbejdsmiljøet for renovationsfolkene, idet der ikke vil kunne undgås at være glasstøv, når man tømmer beholderne. Envidere larmer det meget ved tømningen, samt der er risiko for at spilde glasskår på vejene. Dette forhold har man dog ikke taget hensyn til i Allerød Kommune.

‘Farligt affald’
Kommunen havde oprindeligt planlagt, at farligt affald skulle samles i røde miljøbokse, som hver husstand ville få udleveret. Det er dog fortsat planen, at man skal have de røde miljøkasser til farligt affald. Men pga travlhed kommer denne løsning først senere. Ind til videre skal farligt affald (batterier og småt elektronik) i stedet afleveres i hver sin frysepose og lægges på låget af beholderen for restaffald.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET