Mere 'smedekunst' i Blovstrød

På et plankeværk ved Kongevejen er der mere smedekunst.

På et plankeværk overfor Circle K er der mere smedekunst: En drabelig haj, som tilsyneladende har slugt diverse metalgenstande. Foto: AOB

På et plankeværk overfor Circle K er der mere smedekunst: En drabelig haj, som tilsyneladende har slugt diverse metalgenstande. Foto: AOB

SMEDEKUNST For et stykke tid siden efterlyste AOB ophavsmanden til smede-figuren, som var placeret på et lille grundstykke ved Kongevejen overfor Circle K - LÆS HER. Det eneste forslag der kom, var fra LAFAK (Lokalhistorisk Arkiv & Forening i Allerød Kommune), hvor arkivleder Birthe Skovholm svarede: “Den stammer helt sikkert fra Blovstrød Smedje og smedemester Gunner Hansen, der havde adresse på Kongevejen 8/Blovstrød Byvej.”

Birthe Skovholm oplyste videre: “Der er nok flere grunde til, at figuren står tilbage – for det første er det ikke nogen skønhed, og for det andet er den sikkert morderlig tung, for det ser ud til at være en rigtig ambolt, der indgår. Gunner Hansen flyttede ud på de beskyttede boliger på Vestvej/Engholm, da han flyttede fra Kongevejen, og der har der ikke være plads til en stor og tung figur.”

I midlertid har en af vores læsere, Philip Mørch, gjort os opmærksom på, at der lidt længere henne ad Kongevejen var der mere ‘smedekunst’, som var monteret på et plankeværk - jf. ovenstående foto. Det må nok også være smedemester Gunner Hansen, som her har været på spil og har udformet denne drabelige haj, ved hjælp af diverse jern-segmenter.

Smedemester Gunnar Hansen med elever fra Blovstrød Skole i smedjen på hjørnet af Kongevejen og Blovstrød Byvej. Billedet er fra 1977, og om det er ‘smedekunst’ der arbejdes med, fortæller historien dog ikke noget om. Foto: Lokalhistorisk Arkiv.  Læs iøvrigt om Gunnar Hansens fine beretningen om ‘Det gamle Blovstrød’  LÆS  HER .

Smedemester Gunnar Hansen med elever fra Blovstrød Skole i smedjen på hjørnet af Kongevejen og Blovstrød Byvej. Billedet er fra 1977, og om det er ‘smedekunst’ der arbejdes med, fortæller historien dog ikke noget om. Foto: Lokalhistorisk Arkiv.
Læs iøvrigt om Gunnar Hansens fine beretningen om ‘Det gamle Blovstrød’
LÆS HER .

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET