Byvandringen blev igen i år en succes

Med stor tilslutning og i flot solskinsvejr var der i søndags orienteringsvandring rundt i Blovstrød.

I høj klar efterårssol var der byvandring rundt i Blovstrød, hvor Olav B. Christensen løbende orienterede. Foto: Kitt Svane

BYVANDRING Venstre havde igen i år arrangeret en byvandring rundt i Blovstrød. Man startede ved Blovstrød Svømmehal, hvor Olav B. Christensen bød velkommen til de mange fremmødte.

Ruten var på i alt på 3,5 km, og første stop var ved skolens fodboldbane, og hvor man allerede nu kunne se begyndelsen til den kommende store parkeringplads (med plads til ca. 60 personbiler), som skal ligge langs Byagervej mellem Netto og den nye daginstitution, ‘Bøgelunden’. Den nye parkeringsplads er planlagt klar til allerede at åbne den 1. november i år.

Den store parkeringsareal for 60 personbiler begynder nu at tage form, og skulle være klar om en måneds tid. Foto: AOB

Olav B. Christensen fortalte, at den nye børneinstitution, ‘Pilelunden’, snart får en makker ‘Bøgelunden’, der vil give plads til ydeligere 150 børn, og som skal stå klar den 1. november 2020. Det første spadestik til denne institution sker på torsdag, den 26. november, kl. 14:00.

Situationsplanen viser, hvor Børnehus 2 - ‘Bøgelunden’ - placeres helt mod øst, og hvor der er afsat et parkeringareal for ca. 60 personbiler. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Man fortsatte videre til svømmehallens udvidelse af Dryland-lokaliterterne, som blev indviet den 8. marts i år. Udvidelsen er på 260 m2, og har kostet omkring 4,7 mio. kr. Den indeholder bl.a. redskabsrum, så selve svømmehallen nu virker ryddelig og ikke rodet som før i tiden. Formålet er, at elitesvømmerne nu kan træne på tørt område, så de får en alsidig træning.

Man gik videre forbi kirken over Kongevejen ad den nyanlagte kirkesti, som ligger mellem Drabæk Huse og Frugtlunden/Grønningen. Turen gik gennem Grønningen op til Østre Teglværksvej til det gamle Blovstrød Teglværk, som i sin tid var et af Nordeuropas største teglværker. Bygningerne benyttes i dag af veteranbanen ‘Blovstrødbanen’. Olav. B. Christensen nævnte, at det er kommunens bygninger, som dog forfalder - og flere stillede spørgsmålet om bygningerne kunne fredes, og om man måske kunne få støtte fra fondsmidler.

Byvandringen endte ved XL-Byg, hvor den nye vej ‘Teglværk Alle’ fører frem til den nye bebyggelse Teglværkskvarteret, der i løbet af de kommende år vil bestå af omkring 100 almene boliger og 40 ejerlejligheder, som nu er under opførelse.

Den private investor er nu gået i gang med sin del af byggeriet (ca. 40 boliger), som er placeret længst mod vest op mod S-banen. På planen markeret med gult. De hvid-markerede boliger - ca. 100 almene boliger - opføres af Lejerbo. Illustration: Fra lokalplanen med tilføjede tekster og farvemarkering: AOB

Under hele turen var spørgelysten stor, og lang de fleste spørsmål kom der svar på. Det var igen i år en rigtig fin formativ tur, som ganske givet vil bliver gentaget til næste år.


SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET