Militærnægter skal i fængsel

En mands modvilje imod at aftjene værnepligt koster ham nu 20 dage i spjældet.

Det koster en ung mand 20 dages fængsel for ikke at møde op for at aftjene sin værnepligt. Foto: AOB

VÆRNEPLIGT En 26-årig mands modvilje imod at aftjene værnepligt koster ham nu 20 dage i spjældet. Det skriver Frederiksborg Amts Avisen og uddyber sagen:

Da der den 1. april i år var første indkaldelsesdag for de værnepligtige ved Den Kongelige Livgarde, mødte en dengang 25-årig mand ikke op på kasernen i Høvelte.

Det fremgår af et udskrift fra dombogen ved Retten i Hillerød. Retten har haft sagen i hænderne, fordi det ikke er første gang, den unge mand udebliver fra sin indkaldte værnepligt. Faktisk var det sjette gang, han undlod at møde frem til værnepligten. Derfor endte forseelsen med at koste ham 20 dages fængsel.

Amtsavisen skriver videre: Den unge mand fik sin indkaldelsesordre i december 2018, hvori han blev indkaldt til otte måneders værnepligt ved Livgarden fra den 1. april 2019.

Overtrædelse af den militære straffelov
Da han ikke mødte op, blev fraværet senere på måneden meldt til Forsvarets Auditørkorps og endte i retten, fordi det er en overtrædelse af den militære straffelov.

Det vidste den 26-årige alt om, for han havde fem gange tidligere undladt at møde op til sin værnepligt og er også tidligere blevet straffet for det. Senest den 19. februar i år, da han blev idømt 14 dages fængsel.

Ifølge dombogen var den 26-årige ikke til stede i retten under retssagen. Årsagen var, at han efter endnu en indkaldelse endelig begyndte at aftjene sin værnepligt i august.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET