Blodmånen i Blovstrød blev lidt af en fuser

Det blev ikke en fascinerende oplevelse, at se den røde måne stige frem over horisonten i går aftes - det var nemlig blevet overskyet. Men til sidst dukkede den dog frem.

Vores fotograf var tålmodig og til sidst fik han et foto af både blodmånen og planeten Mars. Billedet er taget med en iPhone. Foto: AOB

BLODMÅNEN og MARS  Det var spændende i går aftes om det ville være skyfrit, og om månen ville dukkede op over horisonten som forudsat som en blodrød kugle - men det gjorde den bare ikke!

TV 2 VEJRET havde ellers fortalt, at der ville være skyfrit over hele landet, men der lå imidlertid en tæt dis i horisonten set fra Blovstrød-området, så der var ingen måne at se fra starten.

Der var en del borgere, som var mødt frem til det høje udsigtspunkt på Høveltevej ud for Høvelte Kaserne. Den første time var der intet at se af månen pga. en kraftig dis, og mange af de fremmødte var derfor gået skuffet hjem. 

Men tålmodighed lønner sig, og pludselig efter ca. en times tid dukkede blodmånen op i selskab med planeten Mars.  

Der var en del borgere, som var mødt frem til det høje udsigtspunkt på Høveltevej ud for Høvelte Kaserne. Den første time var der intet at se af månen pga. en kraftig dis, og mange af de fremmødte var gået skuffet hjem. Men pludselig dukkede blodmånen frem og i selskab med planeten Mars. Foto: AOB  

Vor fotograf havde forberedt sig grundigt og valgt en god placering ved Høveltevej ud for Høvelte Kaserne. Han havde fundet sit teleobjektiv frem - koblet det til kamerahuset, der var monteret på et fotostativ og så skød han løs, da først månen dukkede frem af tågen. Han fik bl.a. nedenstående resultat.

Fik du også taget et godt billede - så send det til AOB: redaktion@blovstroed.dk.

Disse billeder er taget sidst i fasen, hvor måneformørkelsen er ved at slutte, og månen får i venstre side sin bleggule farve igen. Foto: AOB