Krydsene cyklister

Etablering af ny fodgængerovergang på Kongevejen har en god mening.

Advarselstavlerne med 'Krydsende cyklister' er opsat med politiets godkendelse efter en borger-henvendelse. Foto: AOB

ADVARSELSTAVLER  En blovstrød-borger, Stig Kargaard, skriver følgende til redaktionen: "AOB plejer at være mand for at finde begrundelse for små pudsigheder her i Blovstrød. Her er en, som vi er flere, der har snakket om og ikke kunnet finde en begrundelse for.

Hvis man kommer fra Netto og går/kører mod Hillerød, kommer der et nyt skilt med teksten 'Krydsende cyklister' ca. 100 m før Sjælsø Allés udkørsel. Og jo, den er god nok, for kort efter er der lavet en ny overkørsel for cyklister, vel cirka 50 m før de hidtil eksisterende overkørsler ved Sjælsø Alle. Den nye overkørsel er tilsyneladende helt umotiveret. Er der mon en forklaring på dette? 

Inviterer til at køre i den forkerte retning
Ja, der er faktisk en god begrundelse for placeringen af den nye overgang. Ingeniør Niels Clemens Nordvig fra 'Teknik og Drift' forklarer:

"Krydsningsmuligheden ved Ejnars Sti er uhensigtsmæssig for cyklister, som fra Lillerød skal fortsætte ad Sjælsø Allé, fordi den inviterer til at køre i den forkerte retning på cykelstien i vejens østside. Derfor blev den nye krydsningsmulighed lige syd for Sjælsø Allé etableret.

Ved begge krydsningspunkter kan man krydse én kørebane ad gangen, hvilket vi vil anbefale, at man lærer sine børn."  

Kommer man fra Sjælsø Allé og skal til Allerød via Ejnars Sti, skal man køre på østsiden af Kongevejen. Kommer man fra Ejnars Sti og skal til Sjælsø Allé skal man blive på vestsiden af Kongevejen ind til man når til den nye overgang. Ved de to overgange kan man krydse én kørebane ad gangen. Illustration: AOB

Niels Clemens Nordvig fortsætter: "Det er ikke ulovligt for cyklister at krydse Kongevejen ved Sjælsø Allés udmunding, - hvis man kan overskue situationen – men, man har muligheden for at krydse sikkert både nord og syd for - nu uden at køre imod færdslen.

Advarselstavlerne med 'Krydsende cyklister' er opsat med politiets godkendelse efter en borgerhenvendelse, som fandt krydsningen ved Ejnars Sti utryg - også efter, at hastigheden er sat ned."