Serviceoplysning til Blovstrød-borgerne:
I denne uge er der hastighedskontrol over hel landet
KONTROL Pressechefen hos Rådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen siger: "Når vi nu går ud og advarer, så er det fordi vi har et ønske om at få folk til at overholde fartgrænserne," . Det er en del af den landsdækkende kampagne 'Sænk farten - før det er for sent'. Forsøget på at få nedsat hastighederne sker altså nu med en offentlig udmelding.
Over 700 mio. i statskassen
Tidligere er politiet blevet kritiseret for at benytte en for skjult tilgang til fartkontrol. I februar sagde afdelingschef hos FDM, Torben Kudsk, at 'den meget skjulte tilgang virker ikke'.
"Politiet har hverken formået at få gennemsnitshastigheden ned - den er stort set uændret fra 2014 til 2016. De har heller ikke formået at få antallet af ulykker ned. De har kun formået at få 701 millioner kroner i statskassen," sagde han til Berlingske i februar måned.
Det er særligt på nogle enkelte vejstrækninger, at der er blevet registreret bøder for millioner af kroner. Rådet for Sikker Trafik siger, at fartkontrollerne ikke bør tænkes som en pengemaskine.
Vi ønsker, at advarslerne kan få danskerne til at sætte farten ned
"Der er nogen, der kører for stærkt - helt bevidst. Og så er der dem, der glemmer at holde øje med farten, og det er dem, som vi forsøger at minde om at holde øje med deres fart. Vi ved, at når folk er klar over, at der er fartkontrol, så sænker de farten.
Vi har intet ønske om at fange mange. Tværtimod ønsker vi, at advarslerne kan få danskerne til at sætte farten ned. Politiet plejer også selv at advare. De ønsker ikke at skulle ringe på døren hos pårørende med den værste nyhed, man kan give,« slutter pressechefen Søren Ørsted Pedersen.