Udvist af Danmark

En 17-årig dreng fra Center Sandholm er blevet udvist af Danmark

En nu 17-årig dreng fra Center Sandholm er blevet udvist af Danmark, efter han sidste år begik indbrud i en villa og efterfølgende flygtede fra en sikret institution. Foto: AOB

UDVIST  En 17-årig algiersk dreng fra Center Sandholm er blevet udvist af Danmark efter et indbrud i Allerød og efterfølgende flugt fra sikret institution. Det skriver sn.dk og uddyber:

Ved et indbrud på Tokkekøbvej den 13. december sidste år blev en dengang 16-årig dreng fra Algeriet sammen med en medgerningsmand anholdt. Anholdelsen førte til varetægtsfængsling, som grundet hans alder blev afviklet på den sikrede institution Sølager i Frederikssund.

10 dage efter anholdelsen flygtede den 16-årige fra institutionen ved at kravle over hegnet og løbe til Skibby, hvor han atter blev anholdt af en hundepatrulje.

Nu har drengen, der i mellemtiden er blevet 17, været for retten i Hillerød, og af domsbogen fremgår det, at han ved den lejlighed blev idømt fængsel i 50 dage. Han er ligeledes blevet udvist af Danmark, som han ikke må rejse ind i igen de næste seks år. I retten forklarede han, at han kom til Danmark for cirka et år siden fra Algeriet, og at han ingen familie har, da alle er døde. Han søgte om asyl i Danmark i juni sidste år, men det er der ingen udsigter til nu, hvor han er blevet udvist af landet.

Da den 17-årige havde været frihedsberøvet i 42 dage, da dommen faldt, blev straffen på de 50 dages fængsel anset for udstået.