Udbygningen af Blovstrød Skole udskydes to år

Et flertal på 20 byrådsmedlemmer har indgået budgetforlig i Allerød Kommune - dette har bl.a. bevirket, at udvidelsen af Blovstrød Skole først står færdig i 2026.

Projektet betyder, at pavillonen fra 1975 skal rives ned, og at der på samme areal opføres en hel ny tilbygning på ca. 2.400 m2 i to planer. Udbygningen skal bl.a. rumme 15 klasselokaler. Illustration: Mangor & Nagel

SPARERUNDE Et flertal på 20 ud af 21 byrådsmedlemmer har indgået budgetforlig i Allerød Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Alle partierne i byrådet - på nær Enhedslisten - er nået frem til ‘varige besparelser’ på 45 millioner kroner årligt. Heraf er over halvdelen af besparelserne fundet i forvaltningen eller de tekniske områder.

I en pressemeddelese skriver partierne bag forliget: ‘Partierne i budgetforliget har haft fokus på, i videst muligt omfang, at friholde børn, ældre og udsatte borgere’.

Blovstrød Skole må vente med udvidelsen
Tidsplanen for udbygningen af Blovstrød Skole viste oprindeligt, at projektet skulle sendes i EU-udbud i første kvartal af 2023 og med byggestart til foråret 2023. Endvidere lød det, at Blok 5 først nedrives til foråret, mens den endelige om- og tilbygning forventes at stå klar - som oprindeligt planlagt - til skolestart i august 2024.

I sparerunden lyder det nu bl.a.: ‘På anlægssiden bevares midler til at udbygge Blovstrød Skole inklusive klubtilbud, men byggeriet udskydes, så det først står færdigt i 2026 - det vil altså sige en udskydelse på 2 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET