Brug affaldsspanden til julens og nytårets overskud af fedt

Stegefedt skaber propper i kloakken.

Sådan ser det ud, når forsyningsselskabet Novafos kommer ud til en tilstoppet pumpestation.
Foto:
Novafos

MADAFFALD “Jul og nytår kan være en fed og dyr omgang – også for dit afløb,” sådan skriver forsyningsselskabet Novafos og fortsætter “ Men hvis du bruger affaldsspanden til stegefedt og madolie i stedet for at hælde det i afløbet, spilder vi ikke dine penge på at sende vores driftsmedarbejdere på ekstraarbejde for at fjerne propper i kloakken.”

Stegefedt giver propper
Store mængder affald bliver hver dag smidt i kloakken og laver ravage. Stegefedt er sammen med vådservietter, vatpinde og hår blandt kloakkens værste fjender, fordi det samler sig til store klumper og sætter sig fast i vores ledningsnet og ødelægger Novafos' pumper. En anden ulempe er, at fedt i kloakken lugter og tiltrækker rotter. 

Fedt skal smides ud sammen med andet madaffald – brug evt. en ekstra pose. Madolie kan du hælde tilbage i emballagen og smide i restaffald. 

Novafos tager skraldet, men det koster
”Hver gang der opstår en forstoppelse på grund af fedt og affald, må vores driftsmedarbejdere straks af sted for at løse problemet. For hvis spildevandet ikke kan løbe til renseanlægget, stiger det op på veje og i kældre”, forklarer konstitueret spildevandschef i Novafos, Thomas Bergmann. 

Når Novafos rykker ud for at fjerne affald fra vores pumpestationer og reparere ødelæggelserne, er det forbrugerne, der betaler. Du ser det ikke straks, men jo flere gange Novafos bliver sendt på ekstraarbejde, jo højere bliver din regning for at komme af med spildevandet.

”Husk i øvrigt, at som grundejer har du ansvaret for at vedligeholde dit afløb og din kloakledning på din grund. Hvis dit afløb eller din kloak stopper til, kan du være nødt til at betale et firma for at få klaret opgaven”, slutter Thomas Bergmann.

SYNES DU OM ARTIKLEN, SÅ TRYK PÅ HJERTET